plážový fotbal

plážový fotbal - Nůžky Španěla Amarelleho v zápase Španělsko - Francie na MS v plážovém fotbalu. | foto: Bruno Domingos, Reuters

Čeští plážoví fotbalisté začnou sezonu bez Šeráka

  • 0
Bez nejzkušenějšího reprezentanta Bronislava Šeráka odehrají letošní sezonu čeští plážoví fotbalisté. Ostřílený brankář po rozporech s vedením vypadl z týmu, který se pokusí v polovině června vybojovat postup na mistrovství světa. Místo toho se tým pod vedením kouče Ondřeje Prohla rozhodl vsadit na futsalisty i na novou marketingovou kampaň.

"Oslovil jsem všechny hráče z minulého kádru, kromě pana Šeráka," přiznal na dnešní tiskové konferenci Prohl. Místo něj poletí na kvalifikaci MS do Španělska ostřílený Michal Kýček a debutant Jiří Matějka. "Kýček je jeden z nejlepších brankářů v Evropě," řekl Prohl.

Vedle Kýčka budou plážoví fotbalisté spoléhat především na útočníka Radka Mikana, prostor dostane ale i někdejší záložník prvoligové Příbrami, Blšan, Jablonce či Mostu Radek Čížek. Čtyřiatřicetiletý záložník se vrátil v zimě z nepovedeného kyperského angažmá a stále čeká na přestupní dokumentaci, a tak si plážovým fotbalem alespoň trochu zvedá náladu.

"V úvahách byli i další prvoligoví hráči, třeba Martin Müller z Příbrami, ale jsou tam problémy s programem. Teprve teď jim skončila sezona, také chtějí na dovolenou. I proto se spíš zaměřujeme na hráče z nižších soutěží," řekl Prohl. Takovým případem je i další nová tvář mezi plážovými fotbalisty, exblšanský Martin Boček z třetiligových německých Drážďan.

Národní tým letos vsadil i na novou marketingovou kampaň, která tvrdí, že "správní chlapi hrají fotbal bez kopaček". Aby byla ale skutečně účinná, potřebovali by Češi projít až na závěrečný turnaj MS. Na něj se ze španělského Castellónu probojuje jen pět z 28 týmů, které 7. června evropskou kvalifikaci zahájí.

"Na postup na mistrovství světa je potřeba jít do čtvrtfinále. Ve skupině máme Rumuny, Lotyše a domácí Španěly. Hlavně Lotyši mají výborný tým, identický s futsalovým. Ale i my máme své kvality," řekl Prohl, který se už teď těší na poslední zápas skupiny proti Španělům, který by měl sledovat plný sedmitisícový stadionek a prostřednictvím kanálu Eurosport i čeští diváci.

Nominace

Brankáři: Michal Kýček, Jiří Matějka,
obránci: Jaroslav Kovařík, Michal Kubice, Petr Mužík, Milan Čižnár, Lukáš Nápravník,
útočníci: Jaroslav Malý, Radek Čížek, Václav Bezdička, Martin Boček, Radek Mikan.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž