České in-line hokejistky získaly na MS bronz

  • 1
Písek - Hned první start na MS na kolečkových bruslích federace FIRS v jihočeském Písku proměnily české reprezentantky po vítězství nad Němkami 3:1 v zisk historického bronzu. Třetí místo vybojoval český tým den po semifinálovém výpadku s Kanadou, s níž prohrál 0:8. "Kanaďanky a Američanky jsou o třídu výš, my jsme šťastní, že se sen o bronzových medailích stal skutečností," řekl trenér ženského výběru Milan Bubeníček. Titul vybojovaly Američanky, jež ve finále zdolaly kanadské reprezentantky 2:1 v prodloužení.

Na světelné tabuli svítilo po prvním poločase boje o bronzové medaile skóre 2:0 pro domácí tým. První branku českého týmu vstřelila Hana Fidrmucová ve 12.minutě. Druhý gól pak přidala Petra Zíbarová necelé tři minuty před koncem první částí.

Za Němky pak na začátku 27.minuty zápasu srovnala Traudel Malugaová. Soupeřky našeho národního týmu pak vrhly všechny síly do útočení. V té chvíli podržela český tým brankářka Radka Lhotská, která svými zákroky neumožnila aktivním německým in-line hokejistkám snížit.

Místo toho přidaly reprezentantky další branku, která v té chvíli znamenala vedení 3:1. V ten okamžik zbývaly do konce řádné hrací doby čtyři minuty.

"Náš úspěch pramenil z kolektivního pojetí hry, jsme všichni velice šťastni. Sen o bronzových medailích se stal pro nás příjemnou skutečností," prohlásil kouč Bubeníček.

Vedení v zápase vydrželo až do samotného konce. České in-line hokejistky tak po napínavém boji obsadily zaslouženou bronzovou příčku.

Finále šampionátu bylo nesmírně dramatické. O majitelkách zlatých medailí rozhodlo až prodloužení. Více štěstí v něm měly Američanky, které sesadily z trůnu Kanadu po vítězství 2:1 a oplatily jim loňskou finálovou prohru.

O vítězný gól se postarala na konci druhé nastavené minuty Antoninette Meldanadová, která byla i autorkou zahajovací branky zápasu v sedmé minutě. Na tu ještě do přestávky stihla odpovědět Amy Tureková.

V utkáních o umístění vybojovala Francie páté místo výhrou nad Mexikem a Británie porazila výběr Australanek v souboji o sedmé místo.

Česká republika - Německo 3:1
Branky: 12. Fidrmucová, 17. Zíbarová, 36. Studentová - 27. Malugaová. Poločas: 2:0. Diváků: 300.

Finále: USA - Kanada 2:1 v prodl.
Branky:
7. a 42. Meldanadová - 16. Tureková.

Další výsledky:
O 5. místo: Francie - Mexiko 1:0 (1:0).
O 7. místo: Velká Británie - Austrálie 2:1 (0:1).

Konečné pořadí šampionátu:
1. USA, 2. Kanada, 3. Česká republika, 4. Německo, 5. Francie, 6. Mexiko, 7. Velká Británie, 8. Austrálie, 9. Japonsko, 10. Singapur.

České reprezentantky v in-line hokeji porazily Němky a získaly na MS v Písku bronz.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž