Futsalové derby mezi brněnskými celky Tango a Helas.

Futsalové derby mezi brněnskými celky Tango a Helas. | foto: Jiří Salik Sláma, MAFRA

Helas si derby v play-off přál. Vymstí se jim to, doufá kouč Tanga

  • 0
Ani jeden z týmů si nemohl pro čtvrtfinále futsalového play-off přát atraktivnějšího soupeře. Brněnští příznivci tak vyhlížejí jiskřivé bitvy mezi favorizovaným Tangem a Helasem.

První mač série hrané na tři vítězné zápasy je na programu v pátek od 20 hodin v nové hale ve Vodově ulici. Než však k pikantnímu souboji došlo, pomohla Helasu k vytouženému čtvrtfinálovému sokovi malá futsalová lest.

Poslední kolo základní části totiž trenér Loup shodou okolností proti rivalovi z Tanga, které mělo jistou třetí příčku, poslal na hřiště náhradníky. "Trochu jsme kalkulovali, ale nikomu jsme nic nechtěli darovat. Nechali jsme odpočívat opory a dali šance dalším klukům," říká Loup.

Na střídačce tak trpěl, když jeho svěřenci schytali debakl 2:11, ale prohra znamenala pád na kýžené šesté místo. Tango tak ve čtvrtfinále bude čelit brněnské překážce. "Helasu se to v tom zápase vymstilo. Doufám, že to bude podobné i v play-off," míní slovenský kouč Tanga Marián Berky.

Pro brněnské celky je vzájemné měření sil divácky atraktivní, ekonomicky výhodné a také pohodlné. "Hrát třeba s někým jiným by znamenalo, že kluci by si museli vzít dovolenou," podotýká trenér Helasu. "A taky je dobré, že Brno bude mít určitě zástupce i v semifinále," přidává se jeho protějšek.

Tanečníci budou v sérii favoritem, při podzimním derby je však sok zaskočil a vyhrál 4:0. "Helas dokázal v základní části, že zvládne hrát s každým. Nebude to lehký soupeř, ale věřím, že postoupíme," říká Berky, kouč loňských vicemistrů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž