In-line hokej

In-line hokej - In-line hokej, ilustrační foto | foto: Tomáš Ouředník

Beroun má titul na in-linech. Zlín těsně prohrál

  • 0
Hokejisté Berouna porazili ve finále extraligy Zlín a radují se z mistrovského titulu. Nechápete? Tak si dosaďte, že jde o hokej na kolečkových bruslích, a budete v obraze.

Berounští Medvědi včera ukončili dlouholetou nadvládu zlínských klubů, které panovaly šest let v řadě. Čtyřikrát vyhráli titul tentokrát stříbrní Devils Prozax a dvakrát klub Reflex.

"Je to skvělý úspěch. Celý tým hrál výborně, v play-off jsme měli dobrou formu," řekl střelec důležitých branek Ladislav Vlček.

Medvědi vyhráli první zápas ve Zlíně 4:3 a včera by jim k titulu stačila i remíza. Nakonec po dramatickém průběhu zvítězili i podruhé, tentokrát 6:5. "Na remízu jsme hrát nechtěli. To by ani nešlo a byla by to sebevražda," prozradil útočník Petr Šinágl.

Čím se vlastně liší tahle hra od klasického hokeje? Místo ledové plochy je položen speciální hladký povrch, na němž chybějí modré čáry. Hraje se ve čtyřech na každé straně, na čtyři dvanáctiminutové čtvrtiny. Puk není z gumy, nýbrž z plastu.

A hráči se na kolečkách pohybují složitěji než na nožích. V čem se naopak neliší? Aspoň v Berouně atmosférou. Včera v zaplněné hale hnali bubeníci hráče kupředu: Medvědi, Medvědi. Mělo to rychlý účinek. První dvě střely na branku a domácí vedli 2:0.

"Soupeř začal chytře. Bránil ve čtverci a my jen nahazovali puky. Těžko jsme se dostávali do útoku," líčil zlínský útočník Martin Vozdecký.

Právě on se objevil možná v klíčovém okamžiku utkání. Za stavu 3:3 uháněl na branku v samostatném nájezdu, jenže gólman Frolík hvězdu hostů vychytal.
Zlín tak ani jednou nevedl.

Přesto obrovsky vzdoroval. Ještě tři minuty a třináct vteřin před koncem vyrovnal na 5:5. Chyběl jediný gól a šlo by se do prodloužení. Berounu však pomohla přesilovka, v níž definitivně rozhodl.

"Poměr vyloučených byl 1:7, a to se mi nelíbí," zlobil se zlínský kouč Richard Hrazdíra. "Rozhodčí vedli zápas jednostranně. Jestli tohle měla být reklama na náš sport..."

Domácím to radost nevzalo. Převzali pohár a medaile a v bouřící hale kroužili vítězná kolečka. Jako čerství mistři.

Beroun – Devils Zlín 6:5

Čtvrtiny: 2:0, 1:2, 1:1, 2:2. Branky: 36. a 48. Tvrzník, 2. Würtherle, 4. Novotný, 17. Vondrák, 43. Vlček - 32. a 37. Vozdecký, 16. Veselý, 24. Jurík, 45. Zavrtálek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž