Momentka z finále baseballové extraligy 2009 mezi celky Draci Brno - Ostrava.

Momentka z finále baseballové extraligy 2009 mezi celky Draci Brno - Ostrava. | foto: Otto Ballon Mierny, MAFRA

Baseballisté skočí z Floridy rovnou do ligy

  • 0
Z jedenáctidenního kempu na prosluněné Floridě do zamračeného Česka. A tam rovnou na hřiště. Takový skok čeká české baseballové reprezentanty o tomto víkendu. Jen co v sobotu přiletí ze soustředění národního týmu, zahájí v neděli extraligu.

"Čas na aklimatizaci bude minimální. Jsem zvědavý, co to s kluky udělá," pověděl už před odletem do USA Arnošt Nesňal, trenér reprezentace i týmu AVG Draci Brno.

Právě na patnáctinásobné mistry může hektický program dolehnout nejvíc, na Floridu totiž vyslali prakticky celý svůj tým. Reprezentanti zde využili ideálního počasí i zázemí k tomu, aby pilovali své umění. "Čekají nás celé dny na hřišti, budeme se věnovat jen baseballu," těšil se Nesňal.

Jeho svěřence také prověřili američtí profesionálové, první dva zápasy Češi prohráli s mladíky Minnesoty 1:3 a 2:8. "Navzdory porážkám jsme po zimní přestávce předvedli kvalitní hru," uvedl trenér nadhazovačů Radek Procházka.

"Proti minulosti se nezaměřujeme pouze na kvantitu tréninku jednotlivých baseballových úkonů, ale spíše na kvalitu provedení a psychickou odolnost, která je důležitou součástí baseballu," přiblížil program.

Od neděle už ale nejen Draky čekají všední starosti v extralize. Tu v neděli otevřou dvě brněnská derby: od 14 hodin přivítá Technika na Kraví hoře Draky a ve stejný čas se v AVG Areně v Komárově střetne Express s Hrochy.

Hledat favorita nejvyšší soutěže opět není těžké. "Naším cílem je opět hrát co nejlepší možný baseball a získat šestnáctý titul," vyhlásil trenér Draků.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž