Smrž touží ukončit smolnou sérii

Brno - Poslední tři závody to byla velká smůla. Motocyklový závodník Jakub Smrž totiž skončil v Nizozemí, Velké Británii i Německu jedinou příčku za bodovaným patnáctým místem. "Protrhnout sérii 16. míst je pro mě teď v Brně to nejdůležitější," přiznává 22letý jezdec. "V každém případě bych chtěl dojet na body. Čím jich bude víc, tím líp."

Smrž má prozatím na kontě v seriálu mistrovství světa pouhých šest bodů, o dva méně než druhý český zástupce ve třídě do 250 ccm Radomil Rous.

Při včerejších prvních kvalifikačních trénincích na nedělní Velkou cenu však Smrž skončil z českých jezdců nejvýše - na 14. místě.

"Kdybych dopadl stejně i v neděli, tak bych byl určitě spokojený," přeje si. Přesto nebyl úvodní den v Brně bez komplikací. "První motorka, která je lepší, měla ráno problémy, takže jsme museli jezdit na druhé," popisuje Smrž.

"Odpoledne už to bylo všechno v pořádku. Na první motorce, aniž bychom měli nějaké informace z rána ohledně nastavení, jsem dokázal zajet celkem solidní čas. A to ještě sám bez nějakýho velikánského nasazení."

Smrž odmítá, že by se v Brně při domácím závodě cítil pod větším tlakem. "Nepřipouštím si to. Snažím se najít si svůj klid a zatím se mi to daří víc než na jiných závodech," vypráví.

"Teď s týmem hledáme věci, který by se daly ještě vylepšit, uvidíme. Rezervy určitě jsou, tedy doufám, že jo."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž