Rallye ve Zlíně ožijí náměstí a radnice

Zlín - Z Barum rally bude také velká show. Tradiční závod přinese příznivcům automobilových soutěží řadu novinek. Mezi nejvýznamnější patří umístění ředitelství soutěže do prostor zlínské radnice. Na náměstí Míru před radnicí se uskuteční také veřejná technická přejímka nebo představení soutěžních posádek.

"Nově zřízené informační středisko nabídne své služby v průběhu závodu více než 16 hodin denně," uvedl tajemník magistrátu Zdeněk Mikel.

V prostorách radnice budou také všechny organizační složky závodu, například ředitelství soutěže, dispečink, časoměřiči, tiskové a výpočetní středisko. V obřadní síni se uskuteční například slavnostní zahájení.
 
Náměstí ožije sportovním ruchem již ve čtvrtek 28. srpna, kdy s e zde uskuteční technická přejímka soutěžních vozidel. Všechny vozy uvidí diváci z otáčivé rampy. Největší favorité rallye se na ní podle organizátorů objeví krátce po 19:00.

Zároveň je na pódiu na náměstí připraven doprovodný kulturní program. Třídenní závod vyvrcholí v neděli 31. srpna odpoledne opět před radnicí. Start soutěže i jednotlivých etap bude v tradičním prostoru pod zlínským Velkým kinem.

V průběhu závodu ujedou soutěžní posádky na 20 rychlostních zkouškách více než 850 kilometrů. Závod je opětovně zařazen do evropského šampionátu s nejvyšším koeficientem 20. Na startu jsou očekávány elitní posádky, například úřadující portugalský mistr Miquel Campos nebo Belgičan Bruno Thiry.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: rallye