Při rychlostní zkoušce v baťovském areálu, která patří k hlavním atrakcím Barum...

Při rychlostní zkoušce v baťovském areálu, která patří k hlavním atrakcím Barum Czech Rally Zlín, se mohou diváci i letos těšit na Jana Kopeckého ve Škodě Fabii. | foto: Škoda Auto

Kopecký skončil třetí v Polské rallye a blíží se evropskému titulu

  • 1
Škodovácká jednička Jan Kopecký dojela třetí v Polské rallye a po devátém závodu mistrovství Evropy v automobilových soutěžích se opět blíží k zisku titulu. V okolí Mazurských jezer vyhrál domácí jezdec Kajetan Kajetanowicz, na nějž Kopecký ztratil minutu a půl.

Lídr průběžného pořadí kontinentálního šampionátu Kopecký byl na náročných šotolinových tratích po úvodní etapě čtvrtý, v neděli si i díky defektu Michala Solowowa umístění vylepšil.

Naopak po sobotě vedoucí Bryan Bouffier z Francie prvenství neudržel, na Kajetanowicze nakonec ztratil 23 sekund.

"Vzhledem ke stavu šampionátu a s přihlédnutím k podmínkám na rychlostních zkouškách jsme šli do soutěže s cílem spolehlivě dojet a pokusit se získat další rozhodující body do celkového hodnocení šampionátu, což se nám podařilo," uvedl šéf týmu Michal Hrabánek v tiskové zprávě.

Jubilejní 70. ročník rallye v okolí Mazurských jezer se totiž po nedávných vydatných deštích jel na náročných rozblácených tratích.

"Všude bylo spousty vody a bláta, k tomu vyjeté koleje. Riziko defektu bylo vysoké. Ale zvládli jsme to a neudělali žádnou chybu," uvedl Kopecký, který v letošním ME pětkrát vyhrál, jednou byl druhý a dnes třetí. I díky tomu, že Craig Breen z Irska skončil v Polské rallye sedmý, má v čele seriálu více než stobodový náskok.

Polská rallye

devátý závod ME v automobilových soutěžích

1. Kajetanowicz, Baran (Pol./Ford Fiesta R5) 1:58:40,6, 2. Bouffier, Panseri (Fr./Peugeot 207 S2000) -23,3, 3. Kopecký, Dresler (ČR/Škoda Fabia S2000) -1:28,4, 4. Kosciuszko, Szczepaniak (Pol./Ford Fiesta R5) -2:14,1, 5. Holowczyc, Kurzeja (Pol./Ford Fiesta S2000) -3:15,5, 6. Solowow, Rozwadowski (Pol./Ford Fiesta S2000) -3:17,4.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž