Český plochodrážník Václav Milík (v popředí) v souboji se švédským...

Český plochodrážník Václav Milík (v popředí) v souboji se švédským reprezentantem Oliverem Berntzonem. | foto: AP

Čeští plochodrážníci budou ve čtvrtek bojovat o finále MS družstev

  • 5
Družstvo českých plochodrážních jezdců bude ve čtvrtek v závodu Poslední šance usilovat o postup do finále mistrovství světa. V úterním semifinále ve švédském Västerviku Aleš Dryml, Václav Milík, Josef Franc a Eduard Krčmář skončili třetí, přímo do finále prošli jen vítězní Dánové.

Češi podle očekávání svedli boj o třetí příčku a tím i o účast v závěrečné kvalifikaci s Lotyšskem. Po 20 rozjížďkách hlavní rivaly porazili o 13 bodů. Nejvíce bodů na konto českého týmu přidal Krčmář a to devět, další mladík Milík vybojoval sedm.

Čtvrteční Poslední šanci v polské Bydhošti společně s českým týmem absolvuje Švédsko, které dnes ve Västerviku skončilo druhé, a ze sobotního semifinále v Británii postupující celky USA a Austrálie. Finále, které se rovněž v Bydhošti pojede 2. srpna, už mají jisté spolu s domácími Poláky a Dány také Britové.

Loni se čeští plochodrážníci finále MS zúčastnili poprvé od roku 2002 díky tomu, že ho pořádali v Praze na Markétě. Na kýženou medaili však nedosáhli a skončili na posledním čtvrtém místě.

Semifinálový závod MS družstev na ploché dráze

Västervik (Švédsko)

1. Dánsko 48 b., 2. Švédsko 43, 3. Česko 24 (Krčmář 9, Milík 7, A. Dryml 5, Franc 3), 4. Lotyšsko 11.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž