Na trialový titul jsou tři kandidáti

Tanvald - Jiří Svoboda, Martin Křoustek i úřadující šampion Pavel Balaš se utkají o víkendu o trialový titul mistra republiky. "Jsme rádi, že to takhle vyšlo a závod nebude postrádat dramatičnost," pochvaloval si ředitel akce Eduard Chalupa. Závěřečná soutěž se uskuteční v sobotu v Tanvaldu.

Původně mělo české mistrovství vyvrcholit v Jiníně, ale kvůli již tradičním problémům motoristických autorit Autoklubu ČR (AČR) a Ústředního automotoklubu (ÚAMK) museli táborští organizátoři přesunout akci mimo region.

"Vzhledem k naší příslušnosti k ÚAMK nedošlo nakonec k dohodě o pronájmu areálu v Jiníně," přiznal Chalupa. 

Nejlepší výchozí pozici před posledním závodem mistrovství má Svoboda, jenž získal po odečtu 180 bodů, o jeden více než Křoustek. V sobotu se tak zřejmě bude z titulu radovat lepší z této dvojice. Třetího Balaše by vrátilo do hry nedojetí jeho soků.

Na Liberecku se nebude rozhodovat jen o držitelích individuálních medailí, v neděli se zde totiž uskuteční šampionát družstev. Pro zmíněnou trojici to bude trénink na blížící se Trial národů, který se uskuteční v Itálii a Češi na něm budou obhajovat šesté místo.

V Tanvaldu však Křoustek, Svoboda a Balaš nebudou startovat v jednom týmu. "Předpokládáme, že se představí asi patnáct tříčlenných družstev ve třech kategoriích," dodal Chalupa.

Průběžný stav seriálu po 12 závodech: 1. Křoustek (Beta) 209 bodů (179 redukovaných bodů), 2. Svoboda (Montesa) 195 (180), 3. Balaš (Gas-Gas) 173 (173).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž