Mosley se vysmál silným stájím

  • 4
Londýn - Předseda Mezinárodní automobilové federace (FIA) Max Mosley se ohradil proti tvrzení šéfů stájí McLaren a Williams, kterým nevoní nová pravidla ve formuli 1 a chtějí proto federaci pohnat před mezinárodní arbitráž. Ron Dennis z McLarenu prý dokonce uvedl, že Mosley dělá z formule sport pro pitomce. Šéf FIA přirovnal Dennise s Frankem Williamsem v šestistránkovém dopisu, zaslaném šéfům dalších stájí, k příslušníkům "staré gardy ve firmě, s níž to jde z kopce".

Argumenty, které vznášejí proti novým regulím ve formuli, jsou podle Mosleyho "omšelé" a obavy, že se zhorší bezpečnost, "naprosto nesmyslné".

"Proč mají šéfové dvou stájí, které patří k nejmocnějším v seriálu formule 1, strach přednést své argumenty přímo nám?" ptá se Mosley. Dennis s Williamsem se vyjádřili minulý týden prostřednictvím společného komuniké, v němž mimo jiné oznámili, že chtějí federaci pohnat před arbitráž.

Mosleyho nařkli z toho, že se chová jako diktátor. Zavedl prý nová pravidla, ale ke škodě věci. Podle Dennise s Williamsem je formule 1 "o nejnovějších trendech v technologii" a regule, které inovace zakazují, jsou kontraproduktivní.

Šéfa FIA jejich slova zarmoutila. "Je to přesně to, co slýcháte od příslušníků staré gardy ve firmě, se kterou to jde z kopce," tvrdí Mosley. "Nenajdete jediného nezávisléhopozorovatele nebo seriozního obchodníka, který by s vámi souhlasil," vzkázal Dennisovi s Williamsem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž