Tomáš Kostka a jeho ford.

Tomáš Kostka a jeho ford. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Mikulášská rally ve Slušovicích ukončí motoristickou sezonu

  • 0
Souboj dvou posledních mistrů ve sprintrally Tomáše Kostky s Romanem Odložilíkem ozdobí 4. ročník Mikuláš Zaremba Rally Slušovice, která v sobotu uzavře domácí soutěžní sezonu.

"Fanoušci se mohou těšit na rozmanité startovní pole od vozů specifikace WRC přes kategorii Super 2000, R5 nebo až po historické automobily," láká šéf podniku Josef Minařík, jemuž se přihlásilo dohromady 65 posádek.

S číslem jedna vyrazí na trať obhájce vítězství a loňský šampion v jednodenních závodech Tomáš Kostka, který bude řídit, stejně jako při svém letošním triumfu na Kopné špičkový vůz Ford Fiesta RS WRC. Navigovat ho bude herec Lukáš Langmajer. Dvojku dostal Citroën Xsara WRC Romana Odložilíka s Martinem Turečkem.

Po loňské nucené pauze způsobené předchozí tragickou nehodou s diváky při RallyShow Uherský Brod zvýšili pořadatelé bezpečnost závodu.

"Na erzetu kolem dostihového závodiště jsme umístili zpomalovací retardéry a větší množství balíků slámy," informoval Minařík.

Jezdci absolvují atraktivní okruh třikrát, druhá klasická zkouška startuje v Držkové a končí nad Vlčkovou. Měřená délka volného podniku je 30 kilometrů a organizátoři jsou nachystaní i na případný sníh, který slibuje předpověď.

"Počítáme i s variantou použití gum s hroty. Pak budou před a za erzetami zřízeny přezouvací zóny," dodal Minařík.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž