Martin Prokop během Rallye Monte Carlo

Martin Prokop během Rallye Monte Carlo | foto: AP

Před Mexickou rallye čeká Prokopa kondiční soustředění

  • 0
Když v neděli český jezdec Martin Prokop bojoval v závěrečné etapě Švédské rallye, měl poněkud rozporuplné pocity. "Na jednu stranu mi bylo řečeno, ať jedu co nejrychleji. Ale zároveň, že nesmím autu ublížit," popisuje jihlavský závodník Jipocar Czech Racing Teamu.

"Protože už příští středu letí Fiona na další závody do Mexika. Takže kdybych tomu cokoliv udělal, měl bych problém," vysvětluje své obavy o závodní vůz Ford Fiesta RS WRC.

Příští podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích čeká posádku Martin Prokop - Michal Ernst přesně za měsíc od Švédska, 7. až 10. března budou bojovat na Rally Guanajuato. "Teď nás čeká nějaká rychlá organizace příštího závodu. A mám hodně prostoru na fyzičku," pochvaluje si Prokop.

Podle něj je důkladná kondiční příprava potřeba. "Musím se přichystat na teplé závody, které přijdou. Ať už je to Mexiko, Portugalsko nebo Argentina," popisuje, čemu bude věnovat nejbližší dny.

Dojde také na kondiční soustředění. "Zatím se chystám v Praze, poté budu na chviličku v Jihlavě. Ale pak už poletím do Ameriky," popisuje Prokop. "Jednak si srovnám čas, jednak je tam přeci jen tepleji. Takže budu trénovat tam," připouští český jezdec, který v obou dosavadních závodech, v Monte Carlu a ve Švédsku, bral sedmou příčku.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž