Kresta pojede Britskou rallye

Zlín - Nevydařené působení Romana Kresty v českém šampionátu v automobilových soutěžích podnítilo vedení týmu Bozian Racing ke změně plánů pro závěr sezony. Sedmadvacetiletý pilot, jenž po nedokončení zlínské Barum rallye ztratil šanci na zisk domácího mistrovského titulu, se nakonec nepředstaví v Příbrami, kde má české mistrovství na programu předposlední díl.

Zrušený start za volantem Peugeotu 206 WRC si vynahradí ve Velké Británii, neboť by se měl představit v Britské rallye, která uzavírá seriál mistrovství světa. 

"Pro mě to znamená další neplánovaný start na  šotolinové soutěži světového šampionátu. Ve výsledku letos absolvuji plnou polovinu všech rallye seriálu, což je o dvě soutěže více, než jsme měli pro tento rok původně v plánu," uvedl Kresta v oficiální tiskové zprávě týmu.

Podle předsezonních plánů měl dvojnásobný český mistr startovat v pěti asfaltových soutěžích mistrovství světa, nakonec do kalendáře zařadil i řeckou Acropolis rallye a nyní i soutěž v okolí Cardiffu. Obě jsou ryze šotolinové.

"Neúčastí v Příbrami nic neztrácíme, protože o absolutním vítězi domácího mistrovství je již rozhodnuto," podotkl Kresta. Rozhodnutí jeho týmu podpořili i všichni domácí sponzoři. V Británii tak bude startovat ve voze vybarveném pro tuzemský šampionát.

Ještě před listopadovou soutěží čekají Krestu ještě vystoupení v čistě asfaltových soutěžích v San Remu a v Katalánské rallye.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž