Jakub Kornfeil při tréninku na závod mistrovství světa silničních motocyklů v...

Jakub Kornfeil při tréninku na závod mistrovství světa silničních motocyklů v Brně. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Potvrzeno: Kornfeil bude dál jezdit Moto3 za malajsijský tým

  • 1
V mistrovství světa debutoval v roce 2009, s elitou se začal pravidelně měřit o rok později. A za pár měsíců vyrazí motocyklový závodník Jakub Kornfeil už do své sedmé sezony. Teď je jasné, že dvaadvacetiletý jezdec bude dál bojovat ve třídě Moto3 v malajsijském týmu Drive M7 SIC.

„Jsem moc šťastný, že budu s týmem pokračovat i v další sezóně. Je to velmi profesionální tým, ve kterém je radost pracovat,“ uvedl Kornfeil v oficiální tiskové zprávě. „Po dlouhé době navíc zůstávám ve stejném týmu dva roky. Je to určitě skvělé, protože nemusíme začínat od nuly,“ řekl rodák z Kyjova.

Kornfeil potvrdil dohodu o pokračující spolupráci před posledním závodem letošního seriálu, který se mu celkem vydařil. Poprvé v kariéře se prosadil na stupně vítězů, ve Velké ceně Velké Británie dojel druhý a průběžně mu patří se ziskem 73 bodů třinácté místo. Ve Valencii má však šanci posunout se výš.

V příští sezoně však bude český jezdec závodit s jiným motocyklem, tým totiž už nebude spolupracovat s KTM, ale s Hondou. Navíc bude mít také nového týmového kolegu. „Věřím, že přechod na Hondu je ten nejlepší krok, který můžeme udělat. Jsem z toho nadšený, patří za to velký dík našemu týmovému manažerovi. Myslím, že s tímto balíčkem budeme opravdu silní,“ zadoufal Kornfeil.

„Za ten rok se velmi dobře známe a to je fajn pro další práci. Známe naše silné a slabé stránky, takže víme, na co se zaměřit. Je pro něj důležité, že dva roky po sobě zůstane ve stejném týmu. Je to skvělý jezdec s velkým potenciálem,“ uvedl manažer týmu Johan Stigefelt.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž