Kaskadéři na motorkách nadchli plnou halu

Praha - Neskutečné! Šílené! A úžasné! Podobná slova musela napadnout mnohé diváky, když v sobotu ve vyprodané Sazka Areně viděli triky, které jim při show Nokia freestyle motocross předváděli nejlepší světoví jezdci na motorkách. Skoky do výšky několika metrů, salta, jezdci letící bez držení nad svými stroji i vedle nich.

Nejen to umí freestylisté na svých motocyklech.

Až se při některých kouscích tajil dech. "Tak tohle už bylo vážně o držku. Přistání přímo na hraně," komentoval občas Leoš Mareš, moderátor exhibice.

Jindy se zase zdálo nemožné, aby borec, který letí za svou motorkou, na ni opět nasedl a v pořádku dopadl na zem. Ale dařilo se a publikum burácelo.

"Kluci tady předvádí neuvěřitelné kousky. Jsem unešený," komentoval show Petr Kuchař, první Evropan, který na motorce předvedl salto vzad. Sám se ale divákům nepředvedl, z exhibice jej vyřadilo zranění.

Vedle gladiátorského souboje týmů Evropy a Ameriky se jezdci předvedli i při synchronizovaných skocích ve dvojicích.

Na závěr pak přidali další jedinečný kousek: tři salta najednou. Ke skoku se současně rozjeli odvážní borci na motorce, na sněžném skútru a na čtyřkolce. A také oni převrátili své stroje koly vzhůru.

FAMÓZNÍ SHOW. Motokrosová špička předváděla divákům v Sazka Areně úchvatné kousky.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž