Nico Rosberg před tréninkem na Velkou cenu Británie

Nico Rosberg před tréninkem na Velkou cenu Británie | foto: AP

Jedinou Rosbergovou šancí je odchod z Mercedesu, říká Massa

  • 4
Felipe Massa dobře zná pozici toho druhého. Dobře ví, jaké to je, když jen sbíráte na trati zbytky po protěžovaném týmovém kolegovi. Proto se rozhodl, že poradí Nikovi Rosbergovi.

Felipe Massa měl dlouhé roky pověst spolehlivé týmové dvojky. Nejdříve to bylo vedle Michaela Schumachera, poznal i Kimiho Räikkönena, poté zase pomáhal po boku Fernanda Alonsa. Až v jiném týmu, ve Williamsu, konečně poznal, co to je závodit jen sám na sebe.

V korporátním Mercedesu nemá podle něj Nico Rosberg šanci, aby se prosadil. Aby začal vyhrávat místo Lewise Hamiltona. Měl by odejít. A letošní sezona, kdy britský jezdec titul obhájil, jeho postavení vůbec nezlepšila. Naopak.

„Lewis Hamilton bude příští rok zase vyhrávat a bude stále rychlejší. Nikova situace bude ještě horší, než tomu bylo letos,“ řekl sympatický pilot pro brazilská média. „Tým stojí na Hamiltonovi a má jejich naprostou důvěru. Nico je pro ně dobrá dvojka. Jedinou jeho šancí na vzestup v kariéře je odchod do jiné stáje.“

Výsledky Velké ceny Mexika najdete ZDE

Teď už zbývá jen otázka, zda-li by některý z týmů formule 1 podle mnohým přespříliš sebevědomého a přepláceného Nika Rosberga chtěl. A pokud ano, bude muset slevit na svých finančních podmínkách.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž