Japonec se rozčilenému Smržovi omlouval

Motegi - Sotva Jakub Smrž odstartoval, už pro něj závod skončil. Ještě před první zatáčkou se k českému motocyklistovi přiřítil Japonec Shuhei Aoyama, který svůj stroj nezvládl, nedobrzdil a prudce do Smrže narazil. Oba skončili na zemi. "Sejmul mě úplně nepochopitelně," rozčiloval se Smrž. "Co mi bylo platné, že za mnou hned přiběhl a začal se mi se spojenými dlaněmi omlouvat a žádat o odpuštění." Smrž už ve Velké ceně Tichomoří silničních motocyklů kubatury do 125 ccm na okruhu v japonském Motegi nepokračoval.Průběh a výsledky závodu zde
Pád si nevyžádal žádné zranění, odnesl to pouze jezdcův motocykl. Osmnáctiletý mladík, přestože po nezdařené kvalifikaci startoval až z třiadvacáté pozice, tak přišel díky Japonci, startujícímu na divokou kartu s číslem 66, o možné mistrovské body. "Věřil jsem, že několik bych jich získat mohl," prohlásil Smrž.

Podstatně horší pády než jezdec stáje Budweiser Budvar Hanusch Team měli na specifické trati Ital Sabbatani, domácí Ueda i až dosud vedoucí muž průběžného pořadí mistrovství světa "stopětadvacítek" Španěl Elias. "Je to těžký okruh. Je podstatně horší na zapamatování než například portugalský Estoril," tvrdí Smrž. "Hodně tu chybí dobře viditelné orientační body."

Neoblíbená trať, technické problémy s motocyklem i bolesti v ruce stály podle Smrže za nevydařenými tréninkovými jízdami. "Proto snad ani nemohlo být pořadí na startu lepší," říká šestnáctý jezdec průběžného pořadí šampionátu.

Příští víkend čeká Smrže na Phillip Islandu Velká cena Austrálie. "Balíme se a odlétáme přímo tam."

Soustředěný Jakub Smrž. V Brazílii, kde nezná trať, bude maximální koncentraci potřebovat.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž