Brazilec Felipe Massa z Williamsu zajel v úvodní den závěrečných testů formule...

Brazilec Felipe Massa z Williamsu zajel v úvodní den závěrečných testů formule 1 v Barceloně nejrychlejší čas. | foto: Reuters

Massa s williamsem ovládl úvod závěrečných testů F1 v Barceloně

  • 5
Brazilský pilot Felipe Massa z Williamsu zajel v úvodním dnu závěrečných testů formule 1 v Barceloně nejrychlejší čas. Pětatřicetiletý jezdec, který ještě pro tuto sezonu odložil ukončení kariéry, zvládl na okruhu Catalunya kolo za 1:19,726 minuty a předčil australského pilota Red Bullu Daniela Ricciarda.

Massa byl zároveň s hvězdou Ferrari Sebastianem Vettelem nejpilnějším jezdcem, oba dnes odkroužili 168 kol. Bývalý čtyřnásobný šampion zajel třetí nejrychlejší čas před Britem Lewisem Hamiltonem z mistrovského Mercedesu. Hamilton absolvoval kvůli problémům s podvozkem v ranní části testů jen 49 kol, odpoledne převzal monopost finský nováček v týmu Valtteri Bottas, jenž přidal 86 kol.

„Williams byl v minulých letech stále silnější. Opravdu doufám, že s námi budou bojovat. Pro sport by to bylo úžasné,“ komentoval Massův výkon Hamilton.

Další komplikace musel řešit McLaren. Britský tým, který měl minulý týden problémy s elektronikou, musel tentokrát vyměnit motor.

Testování v Barceloně je naplánováno na čtyři dny. Seriál mistrovství světa začne 26. března v Melbourne.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž