Extraliga plošinářů vrcholí na Markétě

Praha - Až dnešní závěrečný závod v Praze na Markétě rozhodne o vítězi Fuji extraligy plochodrážních družstev. Výrazně blíž než domácí Olymp Praha mají k titulu pardubičtí plošináři, kteří vedou po sedmi závodech před obhájci prvenství s dvoubodovým náskokem. Slaný a Mšeno už své pozice nemohou vylepšit. Východočeši se na Markétě představí v nejsilnější možné sestavě. "Neponecháváme nic náhodě," řekl pardubický mluvčí Petr Moravec.

Pardubičtí přijeli s bratry Drymlovými, Jiroutem, Makovským a Australanem Adamsem, účastníkem mistrovství světa a nejlepším jezdcem britské ligy, který v extralize oslaví svoji premiéru.

Domácí tým vidí své šance na obhajobu titulu spíš jako utopii. "Museli bychom vyhrát a Pardubice skončit třetí, minimálně patnáct bodů za námi," vypočítal trenér Milan Špinka.

Pokud potvrdí svou účast před závodem se zraněním se potýkající Kasper, bude se tým Olympu o mizivé naděje prát v nejsilnější sestavě s Brhelem, Švábem, Rymelem a juniorem Knížetem. Pomoci by mu mohlo Slaný, který k závodu povolalo dvojici polských hostů Jagusze s Kosciechou, juniora Fencla, Vandírka a Batelku. "Chceme sehrát důstojnou roli," prohlásil předseda AK Slaný Petr Křikava.

Pořadí: 1. ZP Pardubice 23 bodů (256 pomocných), 2. Olymp Praha 21 (242), 3. AK Slaný 16 (224), 4. SK Mšeno 7 (113).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž