Drymlové pojedou doma proti svým

  • 1
Praha - Nejen Zlatá přilba bude lákat o tomto víkendu fanoušky ploché dráhy na pardubický svítkovský stadion. V sobotu se představí nejlepší světoví jezdci při finále Poháru mistrů evropských zemí. V soutěži budou čtyři Češi, ale pouze dva pojedou v barvách domácího klubu AMK ZP Pardubice. Bratři Aleš a Lukáš Drymlové budou reprezentovat německý MSC Diedenbergen. Budou tak bojovat proti týmu, pro který získávají body v české plochodrážní lize. "Je mi líto, že pojedu doma v Pardubicích proti svým, ale Diedenbergenu jsme s bratrem v mnohém zavázáni," vysvětloval Aleš Dryml. "Dali nám tam možnost již v žákovském věku závodit a stále nám pomáhá i tamní sponzor."

Může nastat i situace, kdy bratři Drymlové seberou Východočechům titul. Pak mohou nastat i negativní reakce diváků. "Je asi možné, že na nás budou i pískat. Ale s tím se musíme vyrovnat. Vnímat to nebudu. Když nasadím přilbu, soustředím se jen na závod, nepřemýšlím pro koho jedu a chci prostě vyhrát," pokračoval Aleš Dryml.

Pardubice letos i díky bratrům Drymlům plochodrážní titul opět získají, zatímco německý klub již příští rok v PMEZ nebude. "Následující sezonu už pojedeme určitě ze Zlatou přilbu a budeme se snažit to příznivcům vynahradit."

O Pohár mistrů evropských zemí se letos utká pět klubů. "Pardubická dráha je totiž velmi široká a čtyři soupeři se na ní ztrácejí," vysvětloval manažer Zlaté přilby Evžen Erban. Do soutěže byl dosazen právě německý Diedenbergen.

Němci v čele s bratry Drymlovými, Pardubice posíleny o Australan Adamse a Američana Hancocka a ruská Lada Togliatti s dalšími Australany Sullivanem a Crumpem jsou favority soutěže. O stupínek níž se řadí Lotyši z Daugavpilsu a v minulosti tolik úspěšní Poláci. Letos však za klub Apator Toruň jedou pouze domácí jezdci. Nedorazily jeho hvězdy minulého roku Švédové Tony Rickardsson a Andreas Jonsson. "Konečně by měla skončit polská dominance, uvidíme, kdo zaujme jejich místo," plánuje Erban. Plochodrážní PMEZ dosud ve čtyřech ročnících vždy Poláci vyhráli.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž