Belgičan v českých barvách

P r a h a - Belgický jezdec Bruno Thiry, který pojede za tovární tým Škody v příštím roce mistrovství světa v automobilových soutěžích, se tento týden seznamuje se svým novým působištěm. Zkoušel auto, připravuje sedačku, hovoří s techniky. V rozhovoru pro MF DNES vzpomíná, jak v prvním okamžiku reagoval na českou nabídku, vysvětluje, proč se v barvách Škody neobjevil již v minulé sezóně a prozradil na sebe mnoho dalších zajímavostí. Bruno Thiry bude v pátek od 13 hodin odpovídat v on-line rozhovoru čtenářům iDNES. Celý rozhovor s Thirym přináší čtvrteční MF DNES

Jak se vám líbí, být po roce zase za volantem škodovky?
Moc mě to těší. Jsem hrdý, že si továrna vybrala mě a mého spolujezdce Prevota. Mým prvotním cílem bylo získat zase angažmá pro mistrovství světa. Loni jsem odjel šest podniků šampionátu za Subaru, než mě tým pustil a já pak zkusil jeden start u Škody. Když mi zavolal Pavel Janeba a optal se, jestli mám zájem příští rok absolvovat se Škodou dvanáct soutěží mistrovství světa, vyhrknul jsem: Počkej, musím si nejdřív sednout. A můžeš mi to teď zopakovat? Jo, jo, beru!

Zapomněl jste na hořkost z toho, že Škoda dala před rokem přednost Španělu Climentovi namísto vás?
Ten příběh je známý. V týmu jsem po Britské rallye nemohl zůstat. To jsem dobře věděl. Pan Janeba mi řekl, že by chtěli pilota, který s sebou přinese sponzorské peníze. Já na to: O.K., ale já za sebou žádné sponzory nemám. Jsem z Belgie a tam žádný silný partner není. Po dvanácti měsících jsem zpátky. I bez sponzorů. Je to dvojnásobná satisfakce.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž