Vojtěchová rozlévala na svahu tituly

Pec pod Sněžkou - Proplouvala mezi hloučky lidí stojícími na ve spodní části sjezdovky Javor s lahví a všem známým tvářím nalévala do víčka. "Dej si, dneska slavím." Napít se s trojnásobnou mistryní republiky nikdo neodmítl. Zuzana Vojtěchová splnila vytčený cíl. Vítězka letošního Evropského poháru vyhrála po snowboardcrossu a paralelním obřím slalomu i paralelní slalom. "Mě ale whiskey nechutná, já to všechno rozdám," smála se nejlepší česká snowboardistka, která se stala na víkendovém mistrovství republiky v Peci pod Sněžkou celkovou vítězkou Českého poháru ve slalomových disciplínách.

Na cestě k vítězství v nedělním paralelním slalomu porazila ve čtvrtfinále Polku Zylaovou, v semifinále reprezentační kolegyni Vavruškovou a v rozhodujícím duelu si suverénně poradila s další Polkou Kukuczovou. "Tu jsem si pro finále přála. Myslím, že jsem lepší."

Její největší konkurentka v závodech evropského poháru Blanka Isielonisová, kterou porazila v sobotním finále obřího slalomu, vypadla v semifinále právě s Kukuczovou. "Měla smůlu. V jedné jízdě upadla. Byla jediná, kdo mě mohl porazit," potvrdila stoupající sebevědomí slalomářka.

Jedenáctá žena letošního mistrovství světa má v plánech na nejbližší týdny jasno. "Odpočinu si. Budu si užívat a jen chodit do školy." Na závodní dráhu se chce v letošním roce vrátit už jen jednou. "Pojedu v dubnu snowboardcross ve Špindlu."

Na příští rok by ráda sehnala více peněz, aby mohla jet na všechny závody Světového poháru. "Budu shánět sponzory, letos jsem si nějaké jméno udělala." V létě bude stejně jako loni pracovat v lyžařském středisku na Novém Zélandu. "Letos chci ale méně vydělávat a více trénovat." Pokud bude mít dost finančních prostředků, poletí přímo z jihovýchodního tichomoří na první závody Světového poháru do Chile.

Výsledky paralelního slalomu na mistrovství republiky ve snowboardingu:
Ženy:
1. Vojtěchová (ČR), 2. Kukuczová (Pol.), 3. Isielonisová (Pol.), 4. Vavrušková (ČR), 5. Michelová (Něm.), 6. Kupcová (Slov.), 7. Zylalová (Pol.), 8. Wiejachachaová (Pol.), 9. klofáčová (ČR), 10. Drbalová (ČR).
Juniorky:
1. Strzadalaová (Pol.), 2. Zátoriová (ČR), 3. Hulaová (Pol.).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž