Lukáš Bauer

Lukáš Bauer | foto: ČTK

Své lyžařské nástupce tu vidím, vzkázal olympijský medailista Lukáš Bauer

  • 0
Zraje jako víno, říkají o něm. Má tři olympijské medaile, dvakrát vyhrál Tour de Ski a na tu letošní Lukáš Bauer taky pomýšlí s nejvyššími ambicemi: "Chtěl bych umístění do trojky," říká běžec na lyžích. A jaké má další plány a ambice? Nejlepší český reprezentant byl hostem on-line rozhovoru na iDNES.cz.

Snad jako důkaz Bauerovy rostoucí kvality vymyslel jeho manažer novinku - víno s běžcovou podobiznou na etiketě. "Na ten nápad Martin přišel možná proto, abych nebyl smutný, že nemám svoji vlastní značku," připomněl závodník manažerovo příjmení - Müller. "Ale já mám radši červené."

Když byl nejlepší český běžec na úvod sezony Světového poháru ve Skandinávii, v e-mailu mu přistál návrh vinět. Dominuje jim černobílý portrét, v růžku list révy, na straně heslo z úvodu článku.

"Teď jsem se vrátil do Čech a víno už tady bylo," naoko se divil. "Myslel jsem si, že o tom nápadu budeme ještě diskutovat."

odpovědi lukáše Bauera čtěte zde

Víno má sloužit jako originální péefko. Je libo červené? Nabídněte si skleničku Cabernetu Moravia. Bílou odrůdou je Veltlínské zelené.

"Pokud bude chutnat, tak je to dobře," říkal lyžař. "Ale doufám, že jde jen o dárek a že pak v obchodě nenajdu šarži, která měla pět tisíc lahví a všude bude koukat Bauer. Každý ho zrovna nemusí mít rád."

I když českého reprezentanta všichni přirovnávají k archivnímu moku v lahvi, on ve svých výkonech vidí spíš rezervy, kde co zlepšit, jak zrychlit.

"Jsem typ závodníka, který na sobě spíš hledá chyby, než aby se pochválil," potvrdil. "Ano, rok od roku se sice zlepšuju, ale taky vidím víc a víc nedostatků, vidím rezervy a přemýšlím nad tím, co bych chtěl ještě stihnout."

Nejbližším cílem je trénink doma na Božím Daru. A z těch závodních závod Světového poháru v Davosu, možná pak i La Clusaz a vrcholem (jedním ze dvou této sezony) bude na přelomu roku etapová Tour de Ski.

"Poslední tři etapy jsou distanční, to mi bude vyhovovat," nechal Bauer nahlédnout do itineráře. Další metou zimy bude světový šampionát v Norsku. "A tam bych chtěl jet o medaili."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž