Svahům pod Čerťákem vládli Finové

Harrachov - Harrachov finským sdruženářům sedí. Na dva nejvyšší stupně při víkendových závodech Světového poháru nikoho nepustili. V sobotu ušetřil více sil olympijský vítěz Samppa Lajunen, v nedělním spurtérském závěru ho převálcoval krajan Hannu Manninen. "Trochu jsem se právě běhu obával. Při posledním skoku jsem si nepříjemně poranil koleno," prozradil Manninen. Na trati však na bolest ani nepomyslel. "Vůbec jsem to necítil. Vezl jsem se, ušetřil hodně sil a Samppa neměl šanci."

Rivalita je však ve finském týmu neznámé slovo. "Vůbec to neberu jako odplatu," sdělil vítěz. "Vždy je hezké vyhrát a není podstatné, koho porazím. Každý závod je odlišný a musím se na něj soustředit zvlášť."

Lajunen, který dokázal v sobotu nadělit Manninenovi v závěrečném okruhu patnáct vteřin, z porážky smutný nebyl. "Hannu byl lepší. Prohrát s ním nebyla ostuda." Trojnásobný šampion z olympiády v Salt Lake City přitom vyhrál skokanskou část. "Poprvé jsem tady skočil bez chyb. Byla to paráda. Jenže Hannu také zabodoval."

Třetí Němec Ackermann se držel Finů do posledního kola, potom však odpadl. "Jsem spokojen. Skok byl výborný a v běhu byli prostě lepší. Zatím na ně nemám, ale směřuju přípravu k mistrovství světa a věřím, že tam je výkonnostně doženu."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž