Jan Mazoch s manželkou Barborou - Rok a půl po hrůzostrašném pádu a na den přesně rok od chvíle, kdy se stal otcem dcery Viktorie, se 20. června oženil skokan na lyžích Jan Mazoch. Ve Frenštátě pod Radhoštěm se ženou českého reprezentanta stala dlouholetá přítelkyně Barbora. | foto: www.janmazoch.cz, ČTK

Skokan Mazoch ukončil kariéru. Nevyrovnal se s těžkým pádem

  • 21
Skokan na lyžích Jan Mazoch ukončil aktivní kariéru. Třiadvacetiletý rodák z Frenštátu pod Radhoštěm to uvedl v televizi Z1. Vnuk Jiřího Rašky se tak rozhodl kvůli psychickým následkům po loňském těžkém pádu z můstku v Zakopaném.

Mazoch dosud nepřekonal psychickou bariéru, která ho provází od nešťastného pádu v lednu 2007 při závodu Světového poháru v polském Zakopaném. Mazocha tehdy srazil silný poryv větru.

"Abych se z toho můstku pouštěl s takovým respektem, nebo s takovým strachem jak doteď, tak to mi opravdu za to nestojí, protože já už teď mám vlastně rodinu," řekl Jan Mazoch televizi Z1.

Skokan tehdy po těžkém pádu skončil v bezvědomí a těžkým zraněním hlavy a bojoval o život. Lékaři jej nechali několik dní v umělém spánku.

Přesto se vnuk jediného českého olympijského vítěze ze skoků znovu pustil do závodění. Už v srpnu 2007 poprvé opět skočil z můstku, v září obsadil sedmé místo v závodu Kontinentálního poháru.

Psychická deka byla ale silnější a tak Mazoch nakonec pověsil lyže na hřebík.

"Určitě bych chtěl u skoku dál nějak pokračovat. Teď mě vůbec nenapadá jak, ale říkám, to ale záleží také na domluvě," dodal muž, jemuž se v osobním životě daří výborně.

Loni v létě se mu narodila dcera Viktorie, sám skokan  si našel i nové zaměstnání ve skladu. Přesně rok po narození dcery se oženil se svou přítelkyní Barborou.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž