Lyžařka se nečekaně vydá do Söldenu

Karviná, Hintertux - Místo tréninku pojede lyžařská reprezentantka Eva Kurfürstová v sobotu úvodní závod Světového poháru v rakouském Söldenu. "Dozvěděla jsem se to v pondělí, trochu mě to zaskočilo," přiznala karvinská lyžařka. Zástupci lyžařského svazu jí nominaci pro obří slalom telefonovali do rakouského Hintertuxu, kde tento týden na ledovci trénuje.

"Původně měla jet v Söldenu Šárka Záhrobská, ale kvůli nataženým vazům v koleně se omluvila," řekla Kurfürstová, která je z Češek v obřím slalomu druhá právě za Záhrobskou.

Příležitost Eva Kurfürstová vítá. "Částečně pojedu tréninkově, protože ještě nemám naježděné potřebné objemy, ale každopádně je to pro mě dobrá příležitost." Do kolotoče závodů naskakuje o měsíc dříve, než původně plánovala.

První start chystala na konec listopadu do amerického Park City. "K tomu směřovala celá naše příprava, ale věřím, že v Söldenu nezklamu," podotkla Eva Kurfürstová.

Nečekaný dřívější vstup do sezony přinesl lyžařce i organizační starosti. "Narychlo jsme například museli shánět závodní vosk. S sebou máme jen tréninkový, který je levnější a není tak kvalitní a rychlý. Vyšli nám vstříc Chorvati, vosk nám půjčí."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž