Lyžařka Kurfürstová se chystá na závody

Karviná - Na ledovec do rakouského Hintertuxu vyráží za další přípravou lyžařská reprezentantka Eva Kurfürstová. "Zatím mám od května za sebou čtyřicet dnů na ledovci a teď mě čeká další deset až dvanáct," řekla. Kdy jí začne sezona, ale dosud neví. Buď už 23. října závodem Světového poháru v obřím slalomu v Soeldenu, nebo až o měsíc později slalomem v americkém Aspenu.

"Připravuji se ale tak, jako bych měla jet už v Soeldenu," podotkla.

K prvnímu závodu z českých lyžařek míří Šárka Záhrobská a Lucie Hrstková. "Mohla bych startovat, jen pokud by Lucka Hrstková nechtěla jet, s čímž ale nepočítám," řekla Kurfürstová, která je ve světovém žebříčku obřího slalomu momentálně na 91. místě.

Minulou sezonu Kurfürstová předčasně ukončila už v únoru kvůli zranění kolena. "Věřím, že nadcházející rok bude lepší, protože takovou smůlu jako letos jsem ještě neměla," řekla Kurfürstová.

Trápila ji angína a bojovala s jakýmsi únavovým syndromem. "Ten jsem se snažila překonat a při tréninku jsem si pak zranila koleno. Teď už jsem ale fit a věřím, že už to bude mnohem lepší."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž