Lindsey Vonnová

Lindsey Vonnová | foto: AP

Vonnová se už těší na svahy. Zahájila ostrou přípravu na novou sezonu

  • 1
Americká lyžařka Lindsey Vonnová se po druhé operaci kolena cítí zase fit a věří, že se k závodění vrátí podle plánu. Za sebou už má několik týdnů silového tréninku, v říjnu chce zahájit přípravu na sněhu a v prosinci by ráda oslavila comeback ve Světovém poháru na svých oblíbených tratích v Lake Louise.

"Koleno už je zase super, hodně jsem pokročila," uvedla čtyřnásobná vítězka Světového poháru v rozhovoru pro lokální rakouskou televizi ServusTV. "Zlepšuje se to pomalu. Ale taková je rehabilitace, tam jde všechno pomalu," dodala devětadvacetiletá sjezdařka.

Královna rychlostních disciplín se letos v lednu podrobila druhé operaci zraněných vazů v pravém koleni a přišla o možnost obhajovat na olympijských hrách v Soči zlato z Vancouveru. O další šanci už ale přijít nechce a hodlá startovat příští rok na mistrovství světa v domácím prostředí ve Vailu i na ZOH 2018 v Pchjongčchangu.

"Chci své zlato na olympiádě obhájit. Potřebuju to, než ukončím kariéru. Je to pro mne důležité," prohlásila hvězdná přítelkyně ještě hvězdnějšího golfisty Tigera Woodse.

Na konec kariéry prý nikdy nemyslela, ani když si v loňském roce znovu zranila operované kolno. "Závodění potřebuju. Necítím se dobře, když nemůžu lyžovat a poměřovat se s jinými. Už jsem dosáhla hodně, ale pořád chci víc," dodala.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž