Viktor Polášek na můstku v Oberstdorfu.

Viktor Polášek na můstku v Oberstdorfu. | foto: AP

Místo závodů trénink. Čeští skokani na lyžích vynechají Zakopané a Lahti

  • 4
Nevydařený úvod sezony a fiasko na Turné čtyř můstků mění plány českých skokanů na lyžích. Členové reprezentace vynechají nadcházející Světové poháry v polském Zakopaném i ve finském Lahti a přípravu směřují k mistrovství světa.

„Kluci trénují v Harrachově na devadesátce, za což jsme rádi, že se podařilo můstek provizorně zprovoznit. Další týden mají pětidenní soustředění v Oberstdorfu. Jde o to, že potřebují potrénovat a poladit  nějaké věci, což se při závodech neudělá,“ vysvětloval Jan Baier, místopředseda skokanského úseku.

Šéf skoků Janda je z Turné smutný, věří patnáctiletým nadějím

V sezoně Češi bodovali jen jednou. Ve švýcarském Engelbergu byl Viktor Polášek sedmadvacátý a Čestmír Kožíšek o dvě místa horší. Na Turné čtyř můstků skončil Polášek celkově 49., což byl nejhorší výsledek po 17 letech.

Nejlepší český skokan Roman Koudelka začal sezonu po zranění kolena z přípravy později. Zatím skákal jen třikrát, ale stále není úplně v pořádku.

Vrátit do seriálu by se mohli na německých můstcích ve Willingenu 29. až 30. ledna, nebo o týden později kousek za hranicemi v Klingenthalu. Světový šampionát v klasickém lyžování v Oberstdorfu skokanům začne 26. února.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž