Belmondová s návratem nepočítá

Val di Fiemme - Olympijská vítězka v běhu na lyžích Stefania Belmondová dorazila do dějiště světového šampionátu ve Val di Fiemme oznámila těhotná. Stejně jako Kateřina Neumannová se prvně v životě představila v roli televizní komentátorky. Narozdíl od české běžkyně se do bílé stopy asi nevrátí. Ani na domácí olympijské hry v Turíně. "V první řadě budu matkou a čekají mne mateřské povinnosti. Potom se můžu myšlenkami vrátit k lyžování," vysvětlovala. "Zatím si však nedovedu představit, že bych zase závodila."

Čtyřiatřicetiletá veteránka získala v Salt Lake City hned dvě medaile v závodech na 15 a 30 kilometrů. Završila tím svoji kariéru a posléze pověsila běžky na hřebík. Na probíhajícím šampionátu už působí pouze jako spolukomentátorka italské televize, podobně jako Kateřina Neumannová, která by však po mateřské přestávce chtěla v Turíně startovat.

"Dítě by mělo přijít na svět na konci září," prozradila Belmondová na dnešní tiskové konferenci ve Val di Fiemme u příležitosti prezentace své biografie. "Beru to jako začátek nového dobrodružství, součást mého soukromého života," řekla.

Belmondová během kariéry vybojovala celkem devět medailí na zimních olympijských hrách, třináct z mistrovství světa a čtyřiadvacetkrát vyhrála závod Světového poháru. Upozornila, že se rozhodně nechystá tuto sbírku rozšířit.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž