Ani počasí nezastavilo Snowboard Open

  • 2
Neklid - Pátý víkend letošní série Snowboard Open přivedl závodníky na krušnohorský Neklid. Na výborně připravených skocích a zábradlích tu předváděli velké věci. Sobotní Slope Style se skládal ze dvou skoků, dvou zábradlí, jednoho „mega“ Corner jumpu, kdy závodník skáče do výšky a dopadá do prudkého bočního dopadu, a závěrečného „wallrideru“, dřevěná stěna se sklonem 90° ke svahu navazující na sněhový nájezd.

 Po prvním zábradlí následoval první skok, na kterém  se skákalo cca 10 - 15 metrů a rotace do 540°. Pokračovalo se na Corner jump, který byl zároveň divácky nejatraktivnější překážkou. Následoval  druhý menší skok, další zábradlí a nakonec lahůdka v podání „wallrideru“.

Závodníci tak mohli předvést širokou škálu triků. Startovalo 41 mužů a 8 žen. První místo si  vyskákal  Pavel Doležal ze Sokolova, získal tak prémii 4000 korun a porazil ,místního favorita Martina  Matouška. Třetí skončil Zbyněk Jandáč.
V soutěži žen zvítězila Klára Suchanová. Kategorii juniorů ovládla karlovarská naděj, druhý ze soutěže dospělých,  juniorský reprezentant Martin Matoušek. Dětskou kategorii vyhrál Matěj Novák z Příbrami.

V neděli měl být na programu znovu Slope Style, ale počasí bylo proti. Hustá mlha si vynutila změnu, pořadatelé vyhlásili závod na Corner jumpu. Pořasí mnohé odradilo, a tak startovalo jen 16 mužů a 4 ženy. Ale bylo se na co dívat.

Výjimečné výkony převáděl zejména místní šestnáctiletý závodník Martin Matoušek, měl nejvyšší a nejstylovější skoky a suverénně zvítězil. Druhý byla chebský patriot Honza Kašpar a třetí místo bral Martin Večerka z Prahy.

V ženách opět suverénně zvítězila Klára Suchanová. V kategorii dětí byl tentokrát nejlepší Jakub Matoušek.

Série Snowboard Open 2003.vyvrcholí příští víkend v Krkonoších na Horních Mísečkách.

Sobota 1. 3. 2003 – Slope Style
Muži:
1.Pavel Doležal, 2. Martin Matoušek, 3. Zbyněk Jandáč
Ženy: 1.Klára Suchanová, 2. Tina Luft (Něm.), 3. Adéla Dalecká.
Junioři: 1.Martin Matoušek
Děti:1.Matěj Novák

Neděle 2.3. 2003 – Corner jump:
Muži:
1. Martin Matoušek, 2. Jan Kašpar, 3. Martin Večerka
Ženy: 1. Klára Suchanová,
Děti: 1.Jakub Matoušek

Nejlepší se rozdělili o šestnáct tisíc korun a věcné ceny za třicet tisíc.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž