Jiří Kekrt už nebude trénovat házenkáře Zubří.

Jiří Kekrt už nebude trénovat házenkáře Zubří. | foto: Jan Karásek, MAFRA

Trenér Kekrt v Zubří skončil, házenkářský klub zatím nemá náhradu

  • 0
Házenkářský vicemistr ze Zubří hledá nového trenéra. Klub po dvou letech opouští Jiří Kekrt, který jej dvakrát dovedl ke stříbrným medailím.

"Trenérovi skončila smlouva a po několika jednáních jsme se dohodli, že novou nepodepíšeme," uvedl výkonný ředitel Gumáren Zubří Jan Krupa. "Faktorů, které hrály roli, bylo víc," nechtěl specifikovat důvody.

Náhradu ovšem valašský klub nemá. Kekrta zřejmě vystřídá jeden z jeho asistentů. Buď Jiří Mika, který před lety tým vedl jako hlavní kouč, nebo Aleš Kořínek, jenž rozšířil realizační tým v uplynulé sezoně. "Zatím nemáme jasno, jak to vyřešíme. Ale je pravděpodobné, že vyjdeme z vlastních zdrojů," naznačil Krupa.

Kromě kouče zatím tým nikdo další neopustil. O opory je zájem v zahraničí, ale žádná konkrétní nabídka zatím nedorazila. Naopak Zubří hlásí první posilu.Od nováčka z Přerova se vrací pivotman a nejlepší extraligový střelec Tomáš Bechný. "Bude výraznou posilou," nepochybuje Krupa.

Vedle personálních změn Zubří řeší také pohárovou účast. Do evropské soutěže by se mohlo vrátit po roční přestávce, jasno bude zřejmě příští týden. "Jednáme s jedním sponzorem, který má zájem jenom o evropský pohár. Snad to vyjde," přeje si Krupa.