Roman Bečvář (s míčem) by měl být plzeňskou oporiu i v příštím ligovém ročníku.

Roman Bečvář (s míčem) by měl být plzeňskou oporiu i v příštím ligovém ročníku. | foto: Jaromír Pech, MF DNES

Plzeňští házenkáři si v přípravě zahráli i proti Vukovicovi

  • 0
Šesté místo, čtyři kvalitní zápasy včetně duelu s účastníkem bundesligy Lübbecke. Házenkáři Talentu M.A.T. Plzeň mají za sebou první ostrý test v přípravě na nový ročník extraligy.

"Byla to veliká zkušenost a možnost utkat se s velmi kvalitními týmy. Pro hráče, jako je 17letý Honza Blecha a další, musel být velký zážitek nastoupit třeba proti mistrovi světa Vukovicovi, který působí v Lübbecke," hodnotil mezinárodní turnaj v německém Altensteigu trenér Talentu Martin Šetlík.

Ten po uplynulé sezoně ukončil kariéru a převzal na plzeňské lavičce post po Vladimíru Haberovi, který se přesunul k dorostu. A kromě vlastní absence na hřišti se Šetlík musí vyrovnat i s odchody úderných spojek Šika s Bryknerem.

Změny v kádru

Přišli Josef Pohlmann (Litovel), Milan Škvařil, Lukáš Hurt (oba změna limit. přestupu na přestup), Jakub Šindelář (změna hostování na přestup).
Odešli Vojtěch Šik (Notteroy Handball Club, Nor.), Ladislav Brykner (Dessau Rosslauer HV, Něm.).

"Z Litovle přišel levák Pepa Pohlmann. Ten by měl nahradit Bryknera, ale zatím má potíže se zánětem v achillovce. Další alternativou na pravé spojce je pravák Adam Strýc, který se zotavil po dlouhodobém zranění. Jenže v Německu si i on poranil palec na ruce," litoval kouč Šetlík.

Na spojkách tak většinu turnaje odehrálo trio "střeďáků" Tonar, Král a Bečvář. "A zvládli to dobře. Zkoušeli jsme i několik variant na postu pivota. Do obrany tam zkoušíme Picha, v útoku dalšího mladíka Fronka."

Šetlík byl spokojený hlavně s výkonem proti bundesligovému Lübbecke, byť jeho tým nakonec prohrál 17:24. "Hrálo se 2x20 minut a více než půl hodiny jsme dokázali předvádět hru, kterou si od kluků představuji. Důraznou obranu, kvalitní útok," chválil Šetlík.

Je rád, že v kádru zůstala reprezentační spojka Bečvář, který měl zájem odejít do zahraničí. "S klukama se zná, to je pro kombinaci velká výhoda. A pokud bude na hřišti plnit, co od něj chci, rozhodně bude patřit k tahounům mančaftu," konstatoval trenér Talentu.

Tento týden jeho tým čekají dva přípravné zápasy s německým Erlangenem. V pátek na půdě soupeře, v sobotu od 16 hodin v městské hale na Slovanech. "S dalším posílením týmu už moc nepočítáme," uvedl Šetlík.