Plzeňský trenér Martin Šetlík domlouvá svým svěřencům během oddechového času.

Plzeňský trenér Martin Šetlík domlouvá svým svěřencům během oddechového času. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Plzenští házenkáři v boji o skupinu EHF Cupu zamíří na sever

  • 2
Bjerringbro-Silkeborg, aktuálně třetí celek dánské nejvyšší soutěže. To je soupeř házenkářů Plzně ve 3. předkole Poháru EHF, které se losovalo v úterý ve Vídni. První duel bude hrát český mistr doma 21. nebo 22. listopadu, odveta v Jysk Areně v Silkeborgu na severu Dánska s kapacitou necelých 3 tisíce diváků je na programu o týden později.

„Mohlo být hůř i lépe. Teď začneme shánět o soupeři co nejvíce informací. Každopádně dánská házená je ve velkém boomu, mají vynikající národní tým, velice širokou základnu a pravidelně dva týmy v Lize mistrů. Je dobře, že po chorvatském soupeři se naši fanoušci mohou těšit pro změnu na severský styl házené,“ svěřil se s prvními dojmy kouč Plzně Martin Šetlík.

A že to pro Talent nebude žádná lehká jízda. Před dvěma lety se Bjerringbro-Silkeborg dostal až do osmifinále Ligy mistrů, kde po vyrovnaném boji podlehl španělskému gigantovi z Barcelony.

Aktuálně jsou v kádru dánského týmu dva reprezentanti - spojky Mads Christiansen a Nikolaj Q. Nielsen, s 205 góly nejlepší střelec loňského ročníku Boxer Herreligaen, jak zní oficiální název dánské elitní soutěže.

„Třetí předkolo bylo naším cílem. Teď nám ale schází jediný krok do skupinové fáze Poháru EHF a my se o postup popereme. Jsem rád, že začínáme stejně jako s Porečí doma,“ konstatoval Šetlík.