Plzeňská spojka Jan Stehlík se snaží prosadit přes Davida Šůstka z Dukly. | foto: Martin Polívka, MAFRA

Plzeňská spojka Stehlík: V jasných šancích se nejde vymlouvat na únavu

  • 0
Náskok se rozplynul, házenkáři Talent týmu Plzeňského kraje po páteční domácí porážce s pražskou Duklou 31:33 přezimují v extralize na druhé pozici, první příčku přepustili Lovosicím. Volno však ještě nemají, kalendářní rok zakončí až pozítří, kdy v hale na Slovanech v semifinále Českého poháru vyzvou KP Brno (18 hodin).

„Každý se s tím v hlavách musíme srovnat a soustředit se ještě na středu,“ prohlásil po porážce s Duklou Jan Stehlík, sedmatřicetiletá levoruká spojka plzeňského klubu.

Prohráli jste s Duklou, předtím remizovali v Novém Veselí. Podepisují se v závěru podzimní části na týmu náročný program i zranění několika opor?
Já si nemyslím, že by to bylo fyzicky náročnější než jindy. Tohle je součást sportu, se zraněními se musíme popasovat. Tak to prostě je.

Porážka v růžovém. První poločas byl velice špatný, zlobí se házenkáři Plzně

Co tedy musíte vylepšit, abyste si konec roku nepokazili ještě v pohárovém semifinále s Brnem?
To hlavní je v koncovce. Neproměňujeme šance, to byl hlavní problém i proti Dukle. Jistě, v obraně je to hodně ovlivněné zraněními. Nemůžeme hrát variantu jedna - pět, tři hráči, kteří mohou fungovat na vysunuté střední spojce, nám teď chybí. Ale víc mě mrzí šance, které zahazujeme. Jsou to jasné příležitosti z dobrých úhlů, v takových situacích se musíme odměnit, ne si komplikovat zápas.

V tom byl hlavní problém při porážce s Duklou?
Hlavně v prvním poločase. Nedávali jsme góly, přitom jasných možností byla spousta. Dvě sedmičky, náskoky, vyložené šance. Můžeme se bavit o tom, že dostáváme spoustu branek, ale kdybychom měli při těch zahozených střelách sedmdesáti procentní úspěšnost, je to na konci minimálně remíza. Mohli jsme to uhrát, takhle nás to stálo hrozně sil a Dukla to zvládla lépe.

Přece jen, neubývají vám také ty fyzické síly, vzhledem k tolika absencím?
Byl to prostě další zápas v řadě. Máme nějaké zraněné hráče, program je nabitý. Ale Dukla na tom byla podobně. Když jste v jasné šanci, nemůžete to svádět na únavu. A my si ty šance vytvořili. Můžeme se bavit o tom, že nefunguje ideálně spolupráce obrany s gólmanem. Kdyby byla lepší, asi dostáváme méně branek. Ale pořád je větší problém v koncovce. Na to, kolik jsme toho nedali, bylo jednatřicet gólů dost. A stejně to nestačilo.

Je to dlouhodobější problém?
Je. Ukázalo se to v evropském poháru v Izraeli, i předtím proti Lotyšům nás koncovka brzdila. Pak můžete hrát cokoliv, ale s takovou koncovkou do nepůjde.