Házenkáři Nového Veselí nastupují k zápasu.

Házenkáři Nového Veselí nastupují k zápasu. | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Házenkáře Nového Veselí povede trenér Kostka ze Slovenska

  • 0
Ve středu v poledne oznámilo vedení extraligových házenkářů Nového Veselí jméno nového trenéra, který by měl navázat na práci dosavadního kouče Pavla Hladíka. Pozici hlavního trenéra podle Sokola převezme Peter Kostka.

To, že nejde o aprílové sdělení, záhy potvrdil i šestatřicetiletý rodák z Bratislavy.

„Z Nového Veselí se mi ozvali minulý týden a já si vzal pár dnů na rozmyšlenou,“ svěřil se Kostka, který celou svoji dosavadní trenérskou praxi absolvoval v ŠKP Bratislava. „Musel jsem zvážit jednak to, že pokud nabídku přijmu, opustím po čtrnácti letech nejen ŠKP, ale také práci na střední sportovní škole. A navíc jsem fungoval i jako kouč v jednom bratislavském fitness centru,“ doplnil.

Definitivní rozhodnutí padlo v úterý večer, kdy řekl Veselí svoje ano.

„Je to pro mě nová a velká výzva. Navíc se mi líbí klubová vize. To, co dokázali v Novém Veselí vybudovat, to by podle mě měl být příklad pro všechny kluby. Není to o tom, že se najmou placení žoldáci, ale že se vychovávají vlastní hráči. Na to se těším,“ hlásil Kostka.

Otázkou ovšem je, kdy bude moct do svého nového působiště přijet. V současné době, kdy jsou uzavřeny hranice kvůli pandemii koronaviru, to určitě nebude.

„Zatím všechny věci řešíme přes videokonferenci. Každý den si voláme. Hráči stejně mají individuální program. A hned, jak to bude možné, dorazím,“ ujišťoval.

Nabídku z Nového Veselé dostal Kostka už před třemi lety od Pavla Hladíka. „Nabídl mi, abych šel trénovat dorost, ale tehdy jsem ještě odmítl,“ přiznal. „Každopádně s Pavlem jsme už dlouho kamarádi. Nevím sice, jestli mě vedení klubu doporučil právě on, ale mluvili jsme spolu a řekl mi: Byl bys blázen, kdybys to nevzal.“

Oba se budou potkávat v rámci extraligy. Hladík totiž přijal nabídku z SKKP Brno, kam za ním půjdou i dva hráči – Nikola Sekulić a juniorský reprezentant Radek Flajsar.