Jičín vykročil za pátým místem

Jičín - Házenkáři Jičína směřují své letošní extraligové snažení k nejlepšímu umístění ve své historii. V úvodním zápase série s Kopřivnicí, jejíž vítěz skončí v soutěži nejhůře na 6. místě, se Jičínští s nepříjemným soupeřem vypořádali a ve středu si z Kopřivnice mohou přivézt postup do série o konečné 5. místo.

Jičínským maximem v domácí nejvyšší soutěži zatím byla sedmá příčka. "Sice jsme toužili dostat se do semifinále, ale i nyní máme dobrou motivaci," uvedl jičínský kouč Petr Babák.

Přesto jeho tým nezačal zápas s Kopřivnicí dobře a soupeř si udržoval vedení. Jenomže za stavu 6:9 si jičínští trenéři vzali oddechový čas a pak se Kopřivnice nestačila divit do konce poločasu už nevstřelila ani branku a sedm jich inkasovala.

"Začali jsme vlažně, ale sedm branek za sebou nám pomohlo. Po přestávce už jsme předváděli velmi kvalitní, rychlou házenou," uvedl Babák.

Ta jeho týmu přinesla zasloužené vítězství, na kterém s výjimkou brankářů střelecky podíleli všichni hráči. Série na dvě vítězná utkání pokračuje už ve středu v Kopřivnici. Pokud by se Jičínu nepodařilo vyhrát, o postupujícím by se rozhodovalo na počátku května na jejich hřišti.


Témata: extraliga mužů