David Poloz ze Zlína se prodírá obranou Jičína.

David Poloz ze Zlína se prodírá obranou Jičína. | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Házenkářští mistři z Jičína zkusí přerušit sérii výher lídra z Plzně

  • 0
V prvních čtyřech zápasech sezony jen jednou vyhráli, jednou remizovali a dvakrát prohráli. Pak se ale házenkáři Plzně rozběhli k sérii výher, která nyní čítá třináct zápasů. Právě soupeř s touto formou se v sobotu večer představí v Jičíně v nejočekávanějším zápase 18. kola soutěže.

Postaví se v něm proti sobě domácí obhájce titulu z minulé sezony a vedoucí tým z té právě probíhající. Pokud chce Jičín v prvním letošním domácím zápase uspět, musí se pokusit přetrhnout skvělou sérii soupeře.

"Bude to pro nás strašně těžké, protože Plzeň je v současném složení jasným favoritem ligy. Každý získaný bod v tomhle zápase tak pro nás bude strašně cenný," uvedl trenér jičínského družstva Aleš Babák.

Plzeňští svoji sílu názorně předvedli i ve středu v prvním kole roku 2014. Na domácím hřišti rozdrtili 30:16 družstvo Zubří. Pokřtili tím i nově zrekonstruovanou halu, na první zápas v ní se přišlo podívat téměř sedmnáct stovek jejich fanoušků.

"Byla z toho velká sláva, v hledišti byli i tamní hokejisté a fotbalisté, Plzeň chce titul i v dalším sportu," uvedl jičínský trenér.

Jeho tým bude zítra mít výhodu vlastního domácího prostředí, ale i tak to pro obhájce bude hodně komplikované. I proto, že opět nebude hrát střelec Vocásek, u kterého jsou pochybnosti, zda v této sezoně ještě bude hrát.

"Právě takový hráč bude hodně chybět. Plzeň totiž hraje zataženou, agresivní obranu, na jejíž překonání potřebujete i střelce z dálky," vysvětluje Babák. Vedle Vocáska vypadl na úterním tréninku i další důležitý muž jičínské sestavy Michal Naimann a ve Zlíně nehrál, otázkou zůstává, kdy bude moci opět nastoupit.

"Přesto kádr už ale doplňovat nebudeme, ostatně ani není kým," sdělil trenér. Právě dnes totiž končí letošní přestupní termín.

Jičín se výhrou ve Zlíně udržel na třetím místě tabulky a vzhledem k tomu vypadá jeho pozice pro postup do skupiny šesti nejlepších týmů, které budou hrát v závěru sezony o titul, velmi nadějně. Jenomže odstup do prvního nepostupujícího, kterým je nyní pražská Dukla, je jen tříbodový.

Do konce základní části zbývá pět kol, v prvních třech má Jičín snad nejtěžší možný los. Po zápase s Plzní totiž vyrazí na hřiště v tabulce druhých Lovosic, poté se na své palubovce poměří se čtvrtými Hranicemi. "Nemáme to jednoduché. Na postup by mělo stačit 26 bodů, ještě čtyři potřebujeme," počítá Babák.