Filip Jícha v souboji s makedonskou obranou.

Filip Jícha v souboji s makedonskou obranou. | foto: Reuters

Jícha a spol. chystají před odvetou s Ruskem veřejný trénink

  • 1
Tak tohle tu ještě nebylo. Zatímco na zápasy té nejvyšší úrovně v hokeji i basketbalu chodí sportovní příznivci z Pardubic a okolí do ČEZ Areny léta, souboj stejného kalibru v házené dosud neviděli.

Ani nemohli. V sobotu zde totiž čeká národní tým v čele s hvězdným útočným esem z německého Kielu Filipem Jíchou v odvetném kvalifikačním utkání o mistrovství světa proti Rusku premiéra.

Házenkáři vedení trenérem Martinem Liptákem však nechají zájemce z řad fanoušků "čuchnout pod pokličku" již v úterý vpodvečer, kdy se v hale uskuteční veřejný trénink. Bude probíhat mezi 17. a 18. hodinou.

Koho také můžete v úterý potkat v ČEZ Areně

Daniel Kubeš
Stejně jako největší hvězda reprezentace Jícha nastupuje i Kubeš v německém Kielu na pozici spojky. Oba nedávno přispěli k triumfu Kielu v Lize mistrů.

Petr Štochl
193 centimetrů vysoký gólman Füchse Berlín s vynikajícími reflexy. Hned dvakrát se umístil mezi top 5 zákroky Final Four Ligy mistrů.

Pavel Horák
Střelec  vítěze Poháru EHF z německého Göppingenu se vrátil po zranění. V Astrachani zatížil konto domácích sedmi body, nejvíce z českého týmu.

Pro návštěvníky mladší osmnácti let, kteří vyrazí za Jíchou, gólmanem Štochlem nebo jejich spoluhráči Kubešem, Horákem, Nocarem a dalšími "loudit" podpisy, navíc pořadatelé připravili speciální dárek. Měla by jím být volná vstupenka na sobotní duel.

Lístky v hodnotě 50 až 190 korun jsou jinak k dostání prostřednictvím internetového portálu společnosti Ticketstream, s níž má Český svaz házené podepsanou smlouvu. Diváci, kteří se na reprezentační mač vydají vlakem, se navíc mohou s platnou vstupenkou vydat k některé z pokladen Českých drah a požádat o výdej speciální zpáteční jízdenky, již po předložení vstupenky obdrží zdarma.

V samotný den zápasu pak je možné lístek zakoupit přímo u pokladen ČEZ Areny a jeho majitelé budou mít kromě jiného možnost navštívit s padesátiprocentní slevou expozice Východočeského muzea na pardubickém zámku.

Zajímavost nadcházejícího utkání (od 16 hodin) s několikanásobnými mistry světa z Ruska, kteří se podobně jako Češi snaží v kvalifikaci zažehnat myšlenky na nepovedené lednové Euro, narostla po příznivém výsledku 22:23, jejž reprezentanti o uplynulém víkendu dosáhli v Astrachani.

Pokud Liptákovo mužstvo v ČEZ Areně zvítězí alespoň o dvě branky, má postup "v kapse".

"Výborný výsledek do odvety," poznamenal po zápase kapitán národního týmu Karel Nocar, jenž v prvním střetnutí podpořil ofenzivní duo Pavel Horák Filip Jícha čtyřmi brankami.

"I když jsme dlouho sahali po vítězství, tak prohra o jednu branku je podle mě hodně dobrá a dává nám šanci na postup. Věřím, že se hala v Pardubicích zaplní a že postoupíme na šampionát. S tím jsme do téhle kvalifikace šli a přes těžký los ani jiný cíl mít nemůžeme," pokračoval optimisticky naladěný Nocar.