Pavla Nevařilová v modrém dresu Framu Reykjavík

Pavla Nevařilová v modrém dresu Framu Reykjavík | foto: visir.is

Házenkářky Veselí nad Moravou posílí zkušená pivotka Nevařilová

  • 0
"Udělám všechno pro to, abych byla svému staronovému klubu platná," prohlásila házenkářská pivotka Pavla Nevařilová, která se po pětileté přestávce vrací do mistrovského Veselí nad Moravou.

Během ní působila na Islandu, kde oblékala dres Vestmannaeyjaru a Framu Reykjavík, se kterým letos hrála osmifinále Poháru vítězů poháru. "V české lize jsem chtěla hrát jen za Veselí. Ráda bych s holkama zkusila znovu získat titul," dodala odchovankyně otrokovické házené.

Hráčka má kromě jiného ve své sbírce i český titul se Zlínem a právě z Veselím nad Moravou, odkud na ostrovy po zisku mistrovského titulu v roce 2006 odešla.

Nevařilová, která je jednou z nejuznávanějších házenkářek Česka, se stala během působění na Islandu nejlepší pivotkou tamní ligové soutěže. Během letošního účinkování v evropských pohárech nastřílela v dresu svého klubu v pěti zápasech 19 branek.

"Těšíme se z příchodu jedné z nejlepších českých házenkářek. Věříme, že se jí podaří v našem týmu zúročit své kvality a zkušenosti," řekl trenér Brittermu Peter Sabadka.

Tým z Veselí nad Moravou se letos přihlásil do Ligy mistrů. Nejprestižnější házenkářskou soutěž, která se losuje shodou okolností v pondělí ve Vídni, bude hrát jako první český celek po devíti letech. Tým, který získal český titul zůstal ve Veselí nad Moravou pohromadě. Kromě Nevařilové, která se těší u fanoušků slováckého klubu velké popularitě, jej do nové sezony posílí i jedna z perspektivních slovenských házenkářek.


Témata: Interliga žen