Házenkáři Lovosic

Házenkáři Lovosic | foto: MF DNES

Házenkáři Lovosic rozehrají Pohár EHF, soupeř je pro ně neznámou

  • 0
Házenkáři Lovosic vstoupí do nové sezony evropských pohárů. V sobotu nastoupí čtvrtý tým uplynulého ročníku extraligy k úvodnímu zápasu prvního kola Poháru EHF proti chorvatskému týmu HC Zamet. Odveta se uskuteční za týden.

"O soupeři se nám podařilo získat opravdu velmi málo aktuálních informací," přiznal trenér Lovosic Vojtěch Srba. "Jejich kádr je hodně obměněný. Víme, že tým by měl být údernější na levé straně, tedy ze spojky a křídla. Naopak pravá strana je nová. Měl by předvést vysunutou agresivní hru," uvedl kouč v tiskové zprávě.

Lovosice se představí v evropských pohárech teprve podruhé. Před čtyřmi roky na kvalifikačním turnaji Vyzývacího poháru v srbském Čačaku neuspěli poté, co v rozhodujícím duelu podlehli domácímu celku těsně 25:26.

Zatímco o víkendu se rozběhne domácí extraliga, Lovosice zahájí sezonu na evropské scéně. "Věřím, že právě strach z neznáma nás dokáže vyburcovat k maximálnímu výkonu. Co bylo doteď, je prakticky zapomenuto, to natěšení musí vše předběhnout," řekl Srba, který má po létě lehce obměněný a především omlazený tým.

Chybět mu bude zraněný Krahulík. "Je to citelná ztráta, protože Míla je zkušený univerzální hráč," uvedl kouč. Sobotní zápas začne v 17 hodin.

V Poháru EHF budou hrát i házenkářské mistryně z Poruby, které se v druhém kole utkají s ruskou Astrachaní. Do druhého kola PVP zasáhnou hráčky Veselí nad Moravou a v třetím kole Vyzývacího poháru se představí házenkářky Mostu. Mistři extraligy ze Zubří start v evropských soutěžích odmítli kvůli vysokým finančním nárokům.

,
Témata: Lovosice, poháry