Momentka z utkání Slavia - Poruba

Momentka z utkání Slavia - Poruba | foto: Marek Podhora, MAFRA

Házenkářky Poruby zkusí ve Vyzývacím poháru dohnat pětigólové manko

  • 0
Po vítězné předehrávce 21. kola Interligy, v níž porazily Trenčín 29:23, čeká házenkářky DHC Sokol Poruba větší výzva. Ve čtvrtfinálové odvetě Challenge Cupu, tedy Vyzývacího poháru, se pokusí dohnat pětigólovou ztrátu na polský Elblag.

Úvodní duel souboje o postup do semifinále evropského poháru totiž ostravské házenkářky prohrály v Polsku 24:29.

„Holkám jsem hned po zápase řekl, že mají hodit výsledek za hlavy a připravit se na odvetu v domácím prostředí. Pokud zlepšíme koncovku, tak šanci rozhodně máme,“ uvedl kouč ostravského družstva Peter Olšavský. „Z minulosti víme, že v házené se dají v pohárových soutěžích smazat i vyšší brankové rozdíly.“

Trenér porubského Sokola věří, že hráčkám pomohou i zkušenosti z úvodního duelu čtvrtfinále. „V Polsku jsme se přesvědčili o tom, že se dá s Elblagem hrát. Věřím, že v domácím prostředí zlepšíme koncovku a o postup zabojujeme,“ poznamenal Olšavský.

Středeční interligová předehrávka proti Trenčínu sice částečně narušila přípravu na dnešní utkání, ostravské házenkářky ovšem vědí, že proti Elblagu půjde o hodně. „Čeká nás zápas, na který se těšíte celou sezonu. Věřím, že tomu bude odpovídat i nasazení celého týmu,“ doplnil Olšavský.

Trenérova slova potvrdila spojka ostravského družstva Šárka Marčíková. „Určitě to bude hodně těžký zápas. Rozhodně se ale náskok pokusíme smazat. Rozdíl mezi oběma celky není zase tak velký, dá se s nimi hrát,“ zdůraznila Marčíková. „Polky sice mají ve svém středu hodně zkušené spojky, ale na druhé straně už zase víme, co od nich můžeme čekat. Rozhodně se musíme zaměřit na dobrou obranu, od ní se budeme chtít odrazit.“

„Polky mají ve svém středu hodně zkušené spojky, ale na druhé straně už víme, co od nich můžeme čekat.“