NOVÁ POSILA. Jičínský kádr od nové sezony posílí Martin Loskot (vlevo), který v minulých dvou sezonách působil v Plzni, kde získal dva tituly. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Jičín přivábil posilu z mistrovské Plzně, přípravu zahájil i s Loskotem

  • 0
Házenkáři Jičína vstoupili do přípravy na novou extraligovou sezonu. Tým po třítýdenní přestávce znovu začal trénovat a představil i novou posilu. Tou je Martin Loskot, který do Jičína přichází z mistrovské Plzně. Tam strávil poslední dva roky a v obou se mohl radovat z mistrovských titulů.

Loskot nastupoval nejčastěji na místě střední spojky, ale může hrát i na jiných pozicích. Odchovanec Třeboně je druhou jičínskou posilou na nadcházející extraligový ročník.

Už po skončení uplynulé sezony na východ Čech přišel odchovanec jičínské házené Ondřej Šulc, který působil v Karviné, s níž čtyřikrát dokázal získat titul mistra republiky. Poté v roce 2010 odešel do Francie, kde nastupoval za prvoligový US Ivry Handball, tam odehrál čtyři sezony. Do Jičína, kde prošel od žáčků až do kategorie mužů, se vrací po devíti letech.

První tréninky budou zaměřeny na nabrání fyzických sil a vyvrcholí na čtyřdenním soustředění v Prkenném dole nedaleko Žacléře kam kádr zamíří zítra. Poté bude příprava probíhat opět v Jičíně, kde trenéři mohou využít kromě sportovní haly i běžecký ovál, posilovnu nebo krytý bazén.

Prvním testem před nadcházející sezonou bude mezinárodní turnaj, který se uskuteční 13. a 14. srpna v polském Glogówě. Následovat bude o týden později 21. a 22. srpna také mezinárodní tradiční Kers cup v Jičíně. Na turnaji se představí Dukla Praha, polský Glogów a slovenský celek MŠK Považská Bystrica, se kterým se Jičín utká i o den dříve přátelsky.

Po domácím turnaji bude Jičín už vše směrovat na start nové extraligové sezony. Po nevydařené sezoně, kterou Východočeši zakončili až na devátém místě, budou chtít svěřenci trenérů Petra a Aleše Babákových výsledek vylepšit a do play-off proniknout. Tomu má pomoci i to, že kádr zůstává skoro stejný jako loni, navíc bude o dva kvalitní hráče posílen.