Házenkářky Mostu včetně reprezentantky Hany Martinkové mají nového hlavního trenéra.

Házenkářky Mostu včetně reprezentantky Hany Martinkové mají nového hlavního trenéra. | foto: Martin Adamec, MAFRA

Hanus u házenkářek Mostu skončil. Vedení se unáhlilo, štve kouče

  • 0
Házenkářky Mostu dotáhl k postupu do interligy, po podzimu však trenér Jiří Hanus u nováčka skončil. Nahradil ho asistent Tomáš Kuťka, legenda československé házené. "To je holt trenérský život," povzdechl si Hanus. Černí andělé jsou předposlední s bilancí 2 výhry, 10 porážek.

Kdy jste byl odvolaný?
Už po posledním zápase v Písku, ale ještě jsme to neventilovali ven, abych to vstřebal. Odjel jsem radši někam mimo Most.

Takže jste naštvaný?
Cítím to jako křivdu. Já mám vždy tříletou vizi, v té době jsme mohli hrát o třetí až páté místo tabulky. Družstvo se v téhle půlce sezony hledá, interliga je pro něj nová. Hráčkám ještě chybí síla, rychlost, to chce nějaký čas. Ale i tak šly nahoru. Vedení s projevem hry spokojené nebylo, výsledky chce hned, což sice maličko chápu, ale je to špatně. Byl to zbytečný a unáhlený krok.

Mohl jste zůstat jako asistent, ale nekývl jste na to. Proč?
Od začátku tam byla vidina, abych si na dva tři roky odpočinul. Tak jsem řekl, že nebudu ani asistent. Čeká mě trenérské studium, ale v oddíle pokračuji. Chci, aby fungoval. S Kuťkou sedím v kanceláři, budeme dál spolupracovat. Jen to nebude tolik vidět. Navíc dál trénuji béčko a budu pomáhat mládeži.