Česká házenkářka Iveta Luzumová proniká maďarskou obranou.

Česká házenkářka Iveta Luzumová proniká maďarskou obranou. | foto: Alex Wipf, zdroj facebook Czech Handball Team

První půlka nám vyšla, druhá ne, přiznávají házenkářky po startu

  • 0
Pokud by se házená tak jako hokej hrála na třetiny, pro české házenkářky by při jejich premiéře na světovém šampionátu platilo - ta první byla na jedničku. Jenže zbylé dvě už jim tolik nevyšly, kvůli tomu podlehly Maďarkám 27:35.

Úvodních dvacet minut totiž Češky proti jedněm z spolufavoritek turnaje byly lepší a neustále si držely těsný náskok. "První poločas nám velmi vyšel," řekla Jana Knedlíková, se šesti trefami nejlepší střelkyně týmu. "Hodně nám fungovala obrana a ze získaných míčů se nám podařilo chodit do rychlých protiútoků."

Jenže druhou třetinu zápasu zahájila přímá červená karta pro Pavlu Poznarovou. "Rozhodila nás," přiznala spojka Klára Černá.

A výsledek se začal obracet. "Myslím, že Maďarky nečekaly, že jim budeme na začátku tak vyrovnaným soupeřem. Asi nás i trochu podcenily," hodnotila zpětně Iveta Luzumová. I když soupeřky otočily skóre, Češky se ještě do přestávky držely na dostřel.

Jenže pak... "Druhá půle už nebyla tak dobrá," uznala Knedlíková. "Dělaly jsme víc nevynucených chyb a hlavně měly dvě dlouhé pasáže bez jediné branky." Její spoluhráčka Luzumová navíc viděla změnu i u soupeře: "Zatímco my jsme ztratily pár balonů a nedaly nějaké vyložené šance, ony se začaly víc koncentrovat."

Porážka od Maďarek není ničím, co by mělo narušit české plány. Větší šanci než proti nim by hráčky vedené trenérem Janem Bašným mohly mít v pondělí proti Německu (od 17 hodin).

"Jdeme se kouknout na to, co nás čeká," plánovala Jana Knedlíková a pak mohla z tribuny sledovat jasnou výhru Němek nad outsiderem z Austrálie 36:15. Nehledě na pohodlný vstup příštích soupeřek do turnaje však Knedlíková říká: "Doufám, že výsledek proti Německu bude lepší."