Tiger Woods ve třetím kole Buick Open 2009.

Tiger Woods ve třetím kole Buick Open 2009. | foto: AP

Woods je v čele Buick Open a není se sebou spokojen

  • 0
Na Tigera Woodse už zase jednou nikdo nestačil. Američan se dostal po třetím kole do čela turnaje Buick Open a dnes bude útočit na své další letošní vítězství, prémii 900 tisíc dolarů, k nimž navíc patří i nový vůz sponzorské značky.

Na rozdíl od pátku, kdy útočil ze zadní pozice, nezahrál Woods na hřišti Warwick Hills GCC nejlepší kolo, ale i 65 ran stačilo na to, aby předstihl čtyři konkurenty, kteří zůstali před ním. Osm birdie a jedno bogey daly dohromady výsledek, s nímž třiatřicetiletý golfista vůbec nebyl spokojen: "Špatně jsem trefoval míče, chodily mi doprava. Ale skóroval jsem to se počítá."

Woods se po nezdaru na British Open stáhl k tréninku a do turnaje v Grand Blanc se přihlásil nečekaně, aby ověřil formu před blížícím se posledním major turnajem, jímž za necelé dva týdny bude PGA Championship. "Tohle hřiště je ale dost krátké, na něm se musí hrát tak, aby měl člověk velké množství birdie šancí. Byl jsem ve druhé devítce dvakrát na vedlejší fairwaji, to by se jinde vymstilo," připomněl trochu divoký průběh kola.

Poznamenal ho i vítr, který míče v kulminaci jejich letové křivky občas nečekaně strhával. Woods měl procento úspěšnosti drivů i jejich délku horší než ve čtvrtek, kdy zahrál jen -1. Odmítl ale, že by to byla příčina jeho potíží, protože na to podle něj musí brát každý profesionál zřetel.

Stačil ještě pochválit diváky, kteří vytvořili neopakovatelné prostředí. Vinou hospodářské recese michiganský turnaj přijde o sponzora a hrozí mu vyškrtnutí z kalendáře PGA Tour, proto někteří lidé věří, že tu byli naposledy.

Na druhé místo se propracoval Michael Letzig, jenž ztrácí jednu ránu, o další úder zpět je na samostatné třetí pozici páteční lídr, Australan John Senden. Celkem 28 hráčů ze 72, kteří prošli cutem, má před nedělním finálovým kolem bilanci -10 a lepší.