Bryson Dechambeau

Bryson Dechambeau | foto: Reuters

Týmový titul v golfové sérii LIV získali DeChambeau a spol.

  • 0
Tým Crushers GC kolem někdejší světové čtyřky Brysona DeChambeaua vyhrál závěrečnou akci golfového seriálu LIV. Na hřišti Trump National Doral Golf Clubu v Miami si 14 milionů dolarů z celkové padesátimilionové dotace rozdělili vedle kapitána také další Američan Charles Howell, Angličan Paul Casey a Ind Anirban Lahiri, který byl se skóre -7 nejlepším hráčem finálového dne.

Crushers v sezoně vyhráli týmovou soutěž i na dvou dílčích turnajích a samotný DeChambeau získal také dva individuální tituly. „Tuhle soutěž jsme chtěli dlouho vyhrát. Loňský rok v nás zanechal kyselou pachuť, tentokrát jsme to vyloženě odpracovali,“ radoval se DeChambeau, jehož družstvo před rokem v dvanáctičlenné soutěži nepostoupilo mezi čtveřici nejlepších ze semifinále.

V součtu o dvě rány horší výsledek zaznamenal ve finále tým Rangegoats GC s kapitánem Bubbou Watsonem či celkovým vítězem série LIV Talorem Goochem. Třetí skončila sestava Torque GC a až čtvrtí obhájci prvenství z 4Aces GC s bývalou světovou jedničkou Dustinem Johnsonem v roli kapitána.

Týmová soutěž uzavřela druhou sezonu seriálu LIV, který je financován ze Saúdské Arábie a díky lukrativním podmínkám přetáhl některé hvězdy a způsobil rozkol s tradiční PGA Tour. O jeho podobě v příštím roce není dosud jasno, poté co letos v červnu oznámili představitelé LIV, PGA Tour a evropské DP World Tour vznik dohody o fúzi.