Golf-Club Bayreuth, sídlo projektu GolfProSim

Golf-Club Bayreuth, sídlo projektu GolfProSim | foto: pro iDNES.cz

Na Wagnera do Bayreuthu? Na golf do Bayreuthu!

  • 1
Z německé iniciativy zahrát si golf levněji mohou těžit také Češi. To je nabídka projektu GolfProSim, s nímž přicházejí lidé z golfového klubu v Bayreuthu. "Zkusit si jiná hřiště nemusí znamenat letět na Mallorku," říká obchodní ředitel bavorského klubu Tobias Pankse.

Stavebním kamenem jsou třídenní balíčky, v nichž cena zahrnuje ubytování na dvě noci většinou ve tříhvězdičkových, ale i dražších hotelech, a hru na třech různých hřištích. Těch projekt nabízí třináct, Sedm z nich je na německé straně hranice, šest na českém území.

Pankse si od novinky slibuje oživení v hráčské základně a míří na golfisty z celého Německa. ProSim se nedávno představil v Praze na veletrhu World Golf Prague a o víkendu se prezentoval také potenciální klientele v Hamburku. V lednu se tak stalo ve Stuttgartu.

Golf-Club Bayreuth, sídlo projektu GolfProSim

Českým hráčům se naopak otevírají dveře na zajímavá hřiště regionu Horní Franky. "Za rok příprav se nám povedlo do projektu zapojit osmdesát hotelů, dobrou spolupráci máme s přáteli v Karlových Varech," potvrdil Pankse, že bude lákat i Čechy z odlehlejších oblastí, kteří dosud neznají západočeská hřiště.

"I golfisté hledají způsob, jak svoje peníze utratit efektivně," vystihl bayreuthský ředitel předpoklad, na němž je GolfProSim vystavěn. Nejlevnější balíček stojí 179 eur, ale v nabídce bude i dražší možnost ubytovat se třeba v karlovarském Puppu.

kluby projektu golfprosim

Golf-Club Fränkische Schweiz
Golfclub Pottenstein
Golfclub Oberfranken
Golf-Club Bayreuth
Golflange Fahrenbach
Golf-Club Hof
Golfclub Stiftland
Golf Resort Františkovy Lázně
Golf Club Kynžvart
Royal Golfclub Mariánské Lázně
Golf Club Sokolov
Astoria Golfresort Cihelny
Golf Club Karlovy Vary

Partnerská zařízení zaplatila za vstup do projektu 500 eur. "Získat partnery na české straně bylo velice snadné, hřiště i hotely reagovaly rychle," potvrdil Pankse, že na východní straně hranice vidí velký golfový potenciál.

Sestava tří hřišť je nabízena tak, aby byla blízko sebe, takže odpadne zdlouhavé cestování. A projekt upozorňuje i na negolfové možnosti obou regionů. Na německé straně například na Festivalové divadlo Richarda Wagnera v Bayreuthu. Takže na konci července a v srpnu lze golf v Bavorsku proložit třeba Valkýrou či Lohengrinem.