Martin Kaymer vyhrál na European Tour druhý turnaj v řadě

Martin Kaymer vyhrál na European Tour druhý turnaj v řadě

Generálku na golfové British Open vyhrál Němec Kaymer

  • 0
Němec Martin Kaymer má před British Open skvělou formu. Minulý týden zvítězil v rozstřelu na French Open, nyní triumfoval na Scottish Open.

Vítězem Scottish Open se stal Martin Kaymer. 24letý Němec vyhrál generálku na British Open o dvě rány před Španělem Gonzalem Fernandezem-Castanem a Francouzem Raphaelem Jacquelinem.

Závěr hry si Kaymer pohlídal. S Fernandezem-Castanem šli společně v posledním flightu, rozhodujícím momentem byl Španělův neproměněný putt do birdie na patnáctce, zatímco Kaymer jej proměnil a odskočil na tři rány. V té době už měl dohráno Jacquelin, který díky povedenému finálovému kolu poskočil z desátého místa. Na 16. jamce se sice náskok kvůli bogey Kaymera opět ztenčil na dvě rány, ale tak to zůstalo už do konce.

Goosen proklíná putter, Webster zahrál dva eagly v řadě

Puttování zradilo Retiefa Goosena - nekolikrát mu míček jel po hraně jamky, ale vždy vyskočil ven. To jej ve finále stálo tři až čtyři rány. I kvůli tomu Jihoafričan klesl z druhé na dělené šesté místo. Za vítězným Kaymerem zaostal o čtyři údery.

Lee Westwood v posledním kole nepokračoval ve stíhací jízdě, přesto zahrál par hřiště a udržel se v první desítce - dělí se o osmé místo. Oproti prvnímu kolu tak poskočil o 104 příček.

Pozoruhodný kousek se povedl Stevu Websterovi. Čtyřiatřicetiletý Angličan předvedl od třetí do šesté jamky šňůru birdie, par a pak dva eagly v řadě. To se na European Tour naposledy podařilo loni Kanu Webberovi na Ballantine's Championship v Jižní Koreji.

Kaymer si za vítězství na Scottish Open odnáší 580 tisíc liber a může se těšit na zlepšení 19. místa ve světovém žebříčku.